1. diy hcpunk intermezzo

07.08. Park Kapetanski, Zadar
Zadarsko-riječka diy pank inicijativa predstavlja “intermezzo” između Monteparadisa i Martinske na kome nastupaju francuski Doomsisters i Whoresnation uz pojačanje Krlje iz Samobora.

Doomsisters su četveročlani bend s istoka Francuske, točnije s planinskog lanca Vosges. Stil buke koju stvaraju netko je opisao kao eyehatefastcore – brza, blastbeatom isprepletena pankčina koja se, dinamike radi, pretvara u zli, spori sludge koji vuče korijene iz louisianskih močvara (otud i Eyehategod analogija). Ne postoje dugo, ali već iza sebe imaju jedno izdanje, turneju i brdo gigova po cijeloj Francuskoj.

S njima na turneji su Whoresnation, grindcore peglaona iz Besançona. Prvi demo izašao im je 2009. i od onda su odsvirali nekoliko europskih turneja, izdali dva splita, još dva EP-a, jedan LP, te sve zaokružili nastupima na festivalima kao što su Obscene Extreme i Play fast or don’t, što ih čini jednim od najaktivnijih europskih grind bendova. Na ovoj turneji sa sobom nose split izdanje sa gorespomenutim Doomsisters. Ne propustiti!

Krlja iz Sambora/Bregane rokaju grind/death metal a u Zadru predstavljaju friško snimljen, još neizdan materijal.

Upad je sada 20 kuna, nema stejđa, kao ni distance između izvođača/spektatora.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*