The Dø i Elemental razigravaju INmusic

elemental remi shot width=21./22.06.2011. Otok hrvatske mladeži, Zagreb
The Dø su francusko-finski indie pop dvojac čija glazba je mješavina rocka, avangardnog noisea, freak folka, hip-hopa, jazza i klasične glazbe.

Uz The Dø na InMusicu predstaviti će se i Elemental, instrumentalni hip-hop sastav iz Zagreba koji ne treba previše predstavljati.

The Dø iza sebe imaju već dva albuma, a njihov najnoviji materijal s “Both Way Open Jaws” predstaviti će na ovogodišnjem T-Mobile INmusic festivalu.

Olivia Merilahti i Dan Levy upoznali su se 2005. na snimanju soundtracka za francuski film Empire of the Wolves, nakon čega su nastavili surađivati na filmu, suvremenom plesu i kazalištu. Unatoč tome što su odrasli s različitim glazbenim utjecajima – Olivia slušajući Nirvanu, post-punk i hip-hop, a Levy free jazz i Bartóka, uspjeli su pronaći savršen zajednički glazbeni jezik, što je 2008. rezultiralo njihovim prvim albumom “A Mouthful”. Album se može usporediti s glazbom Cardigansa, Blonde Redhead, Lykke Li i Björk, ubrzo je prihvaćen među francuskom publikom i kritikom te već u prvom tjednu dospijeva na prvo mjesto francuskih top ljestvica.

Njihov drugi album, Both Way Open Jaws, izašao je u ožujku 2011. i obiluje dražesnim pjesmama s melodijama koje variraju od smirujućih i romantičnih do snažnih i razigranih.

Duo će u Zagrebu nastupiti u sklopu programa predstavljanja novih europskih bendova, u suradnji s Francuskim institutom koji pomaže u organizaciji njihova gostovanja.

Diskografija:

A Mouthful (2008.)
Both Ways Open Jaws (2011.)


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*