DawnFall of Gaia

08.04. Attack Zagreb
09.04. Pallach Rijeka

Na mini-hrvatsku turneju dolaze prvaci njemačkog post-crusta Dawnfall of Gaia.

Mračna, zlosutna ali opet ne bez nade, glazba koju stvara Downfall Of Gaia je jednako poticajna i moćna. Odlična dinamika nagraditi će predanog slušatelja u često dugačkim pjesmama.

Kvartet je osnovan sredinom 2008. godine i nakon nekoliko promjena u postavi bend trenutno čine: Dominik Goncalves dos Reis (gitara + vokali), Peter Wolff (gitara + vokali), Anton Lisovoj (bas + vokali)i Johannes Stoltenberg (bubnjevi). Članovi benda dolaze iz različitih njemačkih gradova i iako bi se moglo pomisliti kako vjezbaju u nekom pomodnom njemačkom gradu kao sto su Berlin ili Hamburg, oni su za bazu odabrali Hannover, grad koji mnogi povezuju sa Scorpions, a nikako sa zvukom koji podsjeća na lavinu zemlje, kamenja i blata.

Downfall Of Gaia svoj su zvuk razvili kroz nekoliko godina u kojima su prošli crust fazu koja je iznjedrila split sa francuskim bendom Kazan 2008. godine i tour EP slijedeće godine. 2010. godine izdali su prvi dugosvirajući album naziva “Epos” koji je ugledao svjetlo dana uz pomoć više DIY etiketa.

Kada nisu u prostoriji ili u studiju, ovi momci vole putovati i koriste svaku priliku za live svirke. Osim što su proputovali cijelu Europu, uspjeli su odraditi i jednu malu ali intenzivnu sjeverno americku turneju. Bez obzira sviraju li pred deset ili pred tisuću ljudi bend DoG daje sve od sebe!

Godina 2011. donijela je sljedeće izdanje: split LP sa švedskim In The Hearts Of Emperors izdan za etiketu Alerta Antifascista. Album su takodjer izdali i Moment Of Collapse i Shove records. Ovo izdanje pokazalo je glazbeno i tekstualno sazrijevanje samog benda.

Iako se u početku rada benda osjećao jak utjecaj crusta, bend je odlučio unijeti i druge utjecaje pri stvaranju novih pjesama. Brzi d-beat je ustuknuo pred dužim i sporijim dijelovima te se noviji materijal može opisati kao kombinaciju dooma, black metala, down tempa i hardcorea. Krajnji rezultat je samo i isključivo impresivan.

Nedavno su izdali novi album” Suffocating In The Swarm Of Cranes”, kojeg ujedno i promoviraju na ovoj turneji.

Predgrupa na riječkom koncertu biti će zagrebački HUNT.

Koncert u Rijeci ujedno je ne samo promocija novog ep-a naziva “Griefbearers ” nego i premijernim nastup pod novim imenom, Hunt.
Radi se o mračnom , melankoličnom ali i melodičnom hardcoru.

Iako je dečkima mnogo važnije stav iza kojeg stoje pretočen u riječi i muziku koju stvaraju: Do It Yourself, vegetarijanstvo/veganstvo i antifašizam!

napomena: ulaznice ya koncert u Rijeci po cijeni 30/ 45kn su u pretprodaji u klubu Palach, Dallas music shopu-Rijeka i glazbenom centru Rijeka


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*