Okrugli stol o mladima s čelnicima političkih stranaka

 okrugli stol mreža mladih hrvatske15.11. 14:00 Hrvatski novinarski dom (Perkovčeva 2) Zagreb
Mreža mladih Hrvatske organizira okrugli stol s čelnicima parlamentarnih stranaka kojim želi otvoriti i raspraviti relevantne teme vezane uz mlade uoči nadolazećih izbora i isticanja velike političke odgovornosti spram ove društvene skupine.

Ključne teme ove rasprave su: nacionalna politika za mlade i neposredno poboljšanje života mladih u Hrvatskoj, potpora razvoju organizacija mladih i civilnoga društva, položaj mladih na hrvatskom tržištu rada, te obrazovanje za ljudska prava i demokratsko građanstvo. Posljednja tema organizirana je u okviru suradnje s organizacijama civilnoga društva koje se zalažu za uvođenje obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo.
Na okruglom stolu sudjelovat će čelnici i čelnice parlamentarnih političkih stranaka.
Okrugli stol moderirat će Emina Bužinkić, bivša predsjednica Mreže mladih Hrvatske i članica Vijeća Predsjednika Republike Hrvatske za socijalnu pravdu.
Organizatori pozivaju sve zainteresirane da u ozračju javne rasprave omoguće svim potencijalnim nositeljima vlasti u RH da ravnopravno iznesu svoja stajališta te predstave elemente izbornih programa svojih stranaka usmjerene na poboljšanje položaja mladih u RH u nadi da će izneseni stavovi i programi političkih stranaka nositi jednaku političku odgovornost i nakon same rasprave i izbora.

Pozivaju se svi zainteresirani za sudjelovanje na okruglom stolu da svoje sudjelovanje potvrde najkasnije do ponedjeljka, 14.11.2011. do 12.00 sati na e-mail: mirela@mmh.hr, broj telefona: 01 4573 937 ili faksom na: 01 4611 032.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*