ambien sublingual absorption ambien sleep buy ambien Columbia

tramadol capsule 120mg tramadol online pharmacy can you take nurofen plus with tramadol

topamax and phentermine for weight loss results phentermine 37.5 mg erowid phentermine vault

ambien and allergy buy zolpidem online what class of drug is ambien

dosage phentermine weight loss buy phentermine how long should you be on phentermine

xanax contre les tocs buy xanax taking 2 0.5 xanax

what will xanax do to me if im pregnant buy xanax xanax for caffeine withdrawal

xanax 2090 bar buy xanax xanax for amphetamine withdrawal

tramadol gocce posologia buy tramadol uso de tramadol en odontologia

how to make the effects of xanax go away buy xanax what doctor to go to for xanax

Predavanje i diskusija: Kriza demokracije i direktna demokracija

kreativna radionica karlovac domaći01.02. 18:00 Gradska knjižnica I.G.Kovačić, Ilirska dvorana, Karlovac
Udruga za kreativni razvoj Domaći u suradnji s inicijativom Direktna demokracija u školi organizira predavanje i diskusiju na temu Kriza demokracije i direktna demokracija. Uvodno izlaganje održati će Hrvoje Jurić, doc. dr. sc. i Iva Ivšić, prof.

Danas se i u stručnim krugovima i među političkim “elitama”, ali i u široj javnosti sve više govori o ozbiljnim problemima demokratskih institucija i o krizi demokracije. Stoga je potrebno temeljito propitati sam pojam demokracije, kao i stanje i perspektive suvremene demokracije, u prvom redu vladajućeg liberalno-demokratskog uređenja, parlamentarizma, odnosno predstavničke demokracije. U tom smislu, treba posvetiti pažnju direktnoj (izravnoj, neposrednoj) demokraciji, jer ideja i praksa direktne demokracije nude alternativu postojećem ekonomsko-političkom sistemu koji je izvor sve većeg nezadovoljstva građana, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj.

o predavačima:

Hrvoje Jurić (1975.) radi kao docent na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje predaje etiku i bioetiku. Aktivan je kao urednik znanstvenih časopisa i drugih publikacija, organizator konferencija i suradnik različitih znanstvenih, kulturnih i društvenih projekata. Član je Sindikata visokog obrazovanja i znanosti Akademska solidarnost, te grupe Direktna demokracija u školi. Bavi se praktičkom filozofijom, etikom, bioetikom, filozofijom medija, rodnom i feminističkom teorijom, te utopijskim studijima, o čemu je objavio veliki broj radova.

Iva Ivšić (1981.) završila je Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu studira sociologiju i francuski. Radi u Educareni, sportsko-razvojnom centru za djecu predškolskog uzrasta. Članica je udruge BRID i grupe Direktna demokracija u školi. Bavi se problematikom odgoja i obrazovanja, osobito predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog, kao i razvojnom psihologijom te radničkim pravima.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*