ACTFEST 2009 – festival slobodne glazbe

ACTFEST 2009 – festival slobodne glazbe30.09. – 04.10. Čakovec
Autonomni centar – ACT i ove godine organizira festival slobodne glazbe ACTFEST 2009. Tematski se festival razlikuje od prošlogodišnjeg izdanja kada su na njemu nastupila najveća imena nezavisne kulturne scene. Ove godine naglasak Festivala je na edukaciji te glazbenim improvizacijama.
Prvi dan Festivala, srijeda 30. rujna započinje radionicom hakiranja starih radio uređaja i instrumenata popularno nazvano Circuit Bending.
Idućih dana, edukacijski segment Festivala nastavlja se Dječjom elektronskom radionicom (u suradnji s Knjižnicom Nikola Zrinski), te radionicama vezanim uz softver otvorenog koda Fluxus i PureData.
U 4 dana festivala (30. rujna – 3. listopada) održat će se ukupno 6 koncerata brojnih glazbenika i umjetnika iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Srbije. Posljednjeg dana festivala, u Maloj sceni Centra za kulturu, biti će prikazan i dokumentarni film Good Copy, Bad Copy, koji se bavi aktualnom temom copyrighta, piratstva i kulture.
Program Festivala će se održati na različitim lokacijama u Gradu Čakovcu.
Većina sadržaja Festivala je besplatna i za sudjelovanje nisu potrebne prijave.
Program festivala i dodatne informacije dostupne su na web stranici.
Donatori ovogodišnjeg Festivala su Ministarstvo kulture, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Međimurska županija, dok su tvrtke Euromusic Agency d.o.o. i DJ Scena sponzorski podržali manifestaciju.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*