PLANet magazin pokrenulo je 1998. godine Studentski kulturni centar Braća Radić pod imenom PLAN99 da bi 2000. promijenio ime u PLAN2000., a 2001. u PLANet magazin.
Prva 3 broja izašla su u ograničenoj nakladi kao fanzin (fotokopirani) da bi se već od četvrtog broja PLANet počeo tiskati u nakladi od 1000, a kasnije 2000 komada.
Od broja 17 PLAN.et magazin počinje izdavati Udruga za kreativni razvoj Domaći.
Planet magazin izlazi na tromjesečnoj osnovi i prati teme koje se tiču života mladih, njihovih interesa, medija, kulture i aktivizma mladih. Uz vodstvo koordinatora iz udruge Domaći, u Centru za mlade Na Gazi djeluje redakcija magazina za mlade PLANet koja okuplja 10-ak stalnih i nekoliko povremenih suradnika iz Karlovca i drugih gradova (Pula, Rijeka, Zagreb, Križevci) od kojih su mnogi studenti novinarstva ili pak profesionalni novinari.
PLANet magazin kao internetski portal kreće 2008. godine i do danas redovito donosi najave različitih kulturnih, društvenih i aktivističkih događanja u Karlovcu, Hrvatskoj i regiji uz komentare, recenzije, intervjue, putopise.

Početkom 2014. godine i završetkom rada Udruge za kreativni razvoj Domaći, PLANet magazin nastavlja dalje s radom…

Svi sadržaji na planetmagazin.net objavljeni su pod Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Croatia License

mail. planetmagazin@gmail.com
FaceBook. planetmagazin@facebook