nakladnik: KA-MATRIX – Udruga za društveni razvoj (Jurja Haulika 22, 47000 Karlovac)

glavni urednik: Denis Mikšić

uredništvo: Denis Mikšić, Manuela Kasunić, Tomislav Augustinčić

kontakt / e-mail: info@ka-matrix.hr

kontakt / telefon: +385 47 410 876

kontakt / mobitel: +385 95 444 6880

PLAN.et magazin je neprofitna elektronička publikacija posvećen temama suvremene (nezavisne) kulture, aktivnog građanstva i kulture mladih. Odgovarajući na područje djelatnosti i djelatnosti udruge KA-MATRIX, uloga je PLAN.et magazina doprinijeti pravovremenom, konstruktivnom, produktivnom, ravnopravnom i participativnom uključivanju građana i organizacija civilnog društva u javni diskurs o društvenim i kulturnim temama od osobitog javnog interesa. Kao neprofitni elektronički medij, PLAN.et magazin djeluje u korist lokalne zajednice i civilnog društva onim sadržajima koji izostaju u komercijalnim medijima. Cilj je PLAN.et magazina doprinijeti društvenom razvoju poticanjem razvoja i jačanja civilnog društva i suvremene, urbane i nezavisne kulture i kulture mladih.

>>>>>>>>>>>>>

PLANet magazin nastao je 1998. godine pod imenom PLAN99 da bi 2000. promijenio ime u PLAN2000., a 2001. u PLANet magazin.
Prva 3 broja izašla su u ograničenoj nakladi kao fanzin (fotokopirani) da bi se od četvrtog broja PLANet počeo tiskati u nakladama od 1000 do 2000 komada.
Od broja 17 PLAN.et magazin počinje izdavati Udruga za kreativni razvoj Domaći.
Planet magazin izlazi na tromjesečnoj osnovi i prati teme vezane za kulturu mladih, nezavisnu i urbanu kulturu i građanski aktivizam. Redakcija magazina okuplja 10-ak stalnih i povremenih suradnika iz Karlovca i drugih gradova (Pula, Rijeka, Zagreb, Maribor) od kojih su mnogi studenti novinarstva ili profesionalni novinari.
PLANet magazin kao internetski portal kreće 2008. godine i do danas prati različita kulturna, društvena i građanska događanja i teme u Karlovcu, Hrvatskoj i regiji uz komentare, recenzije, intervjue, putopise.
Svi sadržaji na planetmagazin.net objavljeni su pod Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Croatia License

mail. planetmagazin@gmail.com
FaceBook. planetmagazin@facebook