4. FISTT Art fest

fistt diy festival sc18. i 19. 12. atrij kina SC, Savska 25, Zagreb
Preko 100 handmade i D.I.Y. kreativaca izlagati će svoje unikatne ručne radove u zagrebačkom SC-u na predbožićnom handmade sajmu, koji će se održati na 4.međunarodnom festivalu kreativnosti i DIY kulture, FISTT ART FEST-u.

Uz sajam originalnih i maštovitih rukotvorina, na festivalu će se održati i čitav niz kreativnih radionica, glazbenih gostovanja, performansa, a najmlađi posjetitelji imati će priliku naučiti ponešto o čudesnom umijeću ručne izrade i svijetu kreativnosti, kroz igru i zabavu za koju će se pobrinuti volonteri/animatori iz FISTTovog dječeg kutka.

Program:

Subota, 18.12. Studentski centar, Savska 25, Zagreb, predvorje Kina SC

11 – 19 h – VELIKI BOŽIĆNI HAND MADE SAJAM
spas za sve one koji još nisu stigli ili sjetili se kupiti božićne poklončiće. Ovogodišnji božićni hand made sajam predstavlja preko 80 izlagača, većinom do it yourself (uradi sam)/DIY umjetnika, hobista i kreativaca iz cijele zemlje, ali i šire. Ručno izrađeni instrumenti, nakit i modni dodaci, nesvakidašnje kreacije, d.i.y. odjeća i unikatne torbice, bedževi…
Uz shopping ili razgledavanje, posjetitelje očekuje druženje uz čaj, kreativni kutak za klince i bogat festivalski
program + cjelodnevna chill out slušaonica uz jam sessione
Ulaz je slobodan : )

Od 13h – F.A.F. junior – kreativni kutak za klince

Radionice:
15.00 DIY RADIONICA RUČNOG UVEZA KNJIGA (BOOKBINDING)
Imate li dragu knjigu koja vam se raspala jer ju je zub vremena nagrizao, ili neki super strip koji je zbog silnog posuđivanja ostao bez korica? Udruga FISTT vas poziva na besplatnu radionicu ručnog uveza knjige…
Sve što trebate ponijeti su skalpel i/ili škarice i doći u navedeno vrijeme, dok će ostali materijal osigurati organizatori

16.00 STENCIL ART RADIONICA
Voditelj radionice je pulski tattoo umjetnik Aleksandar Mrkonja (Fetti) koji dolazi s hrpom novih stencila i ostalih D.I.Y. proizvoda koje će se također moći vidjeti, ali i kupiti na festivalskom HAND MADE sajmu.

Polaznici radionice biti će upoznati s izradom stencila (šablona) za grafite koristeći se photoshopom za pripremu, i skalpelima kao alatom za izrezivanje generiranih oblika. Sudionici će kao podlogu moći koristiti najrazličitije materijale, a produkt radionca biti će jednostavne i komplicirane višebojne grafike. Isto kao i za bookbinding, i za stencil će vam trebati samo skalpel!

18.00 DJ PREZENTACIJA
Instruktor je DJ Venom, klupski dj i turntablist, višestruki prvak Hrvatske te finalist svjetskog i europskog prvenstva. Bavi se proučavanjem i podučavanjem tehnika miksanja glazbe na gramofonima i digitalnim simulatorima. Osim na ovoj prezentaciji vještina koje možete i sami naučiti na nekoj od njegovih redovitih radionica, DJ Venom nastupiti će i na večernjem F.A.F. partyu!

20.00 DANCEHALL PLESNA RADIONICA
Dancehall je jamajkanska moderna glazba koja se razvila u kasnim 70-im godinama dvadesetog stoljeća, te se poput reggae-a proširila po cijelom svijetu. Zahvaljujući popularnosti dancehall-a tijekom godina se na Jamajci razvila posebna kultura dancehall plesova. Voditeljica radionice je Mekhi. Na radionici će se učiti nekoliko dancehall koraka (od starih koraka iz 90-ih do najnovijih), raditi na „wining skill-u“ (rad bokovima), te na kraju i na koreografiji.

22.00 KING SHANGO SOUNDSYSTEM
Roots & dancehall culture, od roots i dancehall reggaea, do karipske soce sa začinima Afrike, dobro poznati rezidenti festivalskih večernjih fiesta i URBAN TURBAN partya u pojačanom sastavu pobrinuti će se za dobru atmosferu nakon cjelodnevnog sajma.

Nedjelja, 19.12.

12 – 18 h – VELIKI BOŽIĆNI HAND MADE SAJAM
+ cjelodnevna chill out slušaonica i otvoreni jam sessioni s instrumentima

Od 13h – F.A.F. junior – kreativni kutak za klince

16.00 – bubnjarska radionica za najmlađe (udruga Dyalli)

Radionice:
13.00 LOHAN CHI KUNG PREZENTACIJA
15.00 LOHAN CHI KUNG OTVORENA RADIONICA

Lohan Chi Kung je sustav tehnika, temeljen i usklađen s teorijom o prožetosti ljudskog organizma vitalnom energijom – chijem – i načinom cirkulacije te energije. Nalazi se u sredini između “tvrdih” škola (Kung Fu stilovi) i “mekih” ili “unutarnjih” škola (Tai Chi, Hsing I, Pa Kua).

Lohan Kung razvija svijest o vlastitom tijelu, usklađujući opažanja, namjere i fizičke pokrete i integrirajući ih u elegantnu formu. Redovito vježbanje, između ostalog, ispravlja držanje, uči pravilnom disanju i kretanju, oslobađa puteve u cirkulacijskim sustavima elementa Vode (krv), Zraka (kisik) i Etera (chi), pobuđujući ih na nesmetan rad.

Na prvom dijelu biti će predstavljen chi kung, dok je drugi dio radionice otvoren za sve koji žele naučiti ovu tehniku.

17.00RADIONICA JAMAICAN PERCUSSION (Jamajkanski i Afrički ritmovi)
Vježbe će se izvoditi na tradicionalnim Jamajkanskim bubnjevima (Kette, Repeater, veliki bass bubanj, Kbandu i dr.)
Radionicu vodi Marko Borić (Binghiroots)

18.00 ZATVARANJE FESTIVALA UZ ZAJEDNIČKI JAM SESSION
Slobodno ponesite svoje instrumente i pridružite se veselju!

Ulaz slobodan/// FREE entrance


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*