5. Vladimir skate film festival

skate film 218. – 19.09. FAŽANA / PULA ///
Ovogodišnji Vladimir s hrvatskom i europskom premijerom skateboarding dokumentarnih filmova održati će se u Puli i Fažani i tijekom dva dana postati će središte umjetničke skateboarding scene na području cijele Europe.

Festival čine projekcije dokumentarnih filmova, skate videa i izložbe fotografija. Organizatori, skateboard klub „August Šenoa“, na ovaj način želi predstaviti domaće i inozemne umjetnike čiji su izričaji usko vezani uz skate svjetonazore te na taj način pružiti uvid u sve važne aktualnosti skate scene u području skate filma i fotografije. Vladimir skate film festival širi skateboarding komunikaciju te dokazuje kako je ona puno više od “guranja” daske.

Festival započinje 18. rujna u Fažani u caffe baru „Stara Fažana“ u 19 sati otvorenjem izložbe fotografija Aymerica Nocusa, profesionalnog skejtera i fotografa iz Bloisa (Francuska), a nakon izložbe održat će se projekcije pet kratkometražnih skate filmova: „Headcleaner“, „Oš jednog“, „Kickflips over occupation“, „Originals”.

Drugi dan Festivala, 19. rujna, održat će se u Puli u Kinu Valli i Galeriji Cvajner.

Program će početi u 19 sati u Kinu Valli, partneru Festivala, s otvorenjem skupne izložbe fotografija inozemnih skateboarding fotografa, koji će i prisustvovati otvorenju, a među kojima su: Henry Kingsford (London), Richard Hart (San Francisco), Benjamin Deberdt (Pariz), Yoan Taillandier (Bordeaux) i Alexandre Pires (Pariz).

Nakon izložbe u 20 sati u kinu slijedi hrvatska premijera dokumentarnog filma “Danger Davea“ Philippea Petita, a u 22 sati u Galeriji Cvajner europska projekcija filma „Domingo 2“ Josha Robertsa.

Druženje se u Galeriji Cvajner nastavlja od 23 sati na after partiju „Cardinal and Uz međunarodne fotografe, posebni gosti ovogodišnjeg Festivala bit će i:
Philippe Petit (Fransuska), autor filma „Danger Dave“, Josh Roberts (Australia) autor filma „Domingo 2“, Rios Crew (Mađarska) autori filma „Jönnek“, Tomaž Šantl i Zlatko Djogić (Slovenija), autori video uradka „Original Copy“.

Više informacija možete pronaći na internet stranici Festivala: https://vladimirfilmfestival.wordpress.com/


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*