Sedmi Anarhistički sajam knjiga

roko i cicibela anarhija01.-03.04. galerija Nova u Teslinoj ulici, Zagreb
Sedmi Anarhistički sajam knjiga osim tradicionalnog okupljanja anarhističkih izdavača, grupa i pojedinaca, čine i diskusije o anarhizmu u praksi, demokraciji, seksualnom nasilju, pravima životinja i skvotiranju.

Na sajmu sudjeluju izdavači, grupe i projekti iz regije i svijeta.

Ove godine, program sajam obuhvaća širok spektar tema pa će tako u petak tijekom razgovora o anarhizmu u praksi, gost sajma Peter Gelderloos govoriti o konkretnim primjerima koji pokazuju da se anarhističke ideje lako mogu pretvoriti u stvarnost. U subotu, Peter Gelderloos će održati predavanje naslovljeno “Demokracija kao totalitarizam”.
Također gost sajma, Aleksa iz anarhije/blok45, predstaviti će izdavačke poduhvate njihove izdavačke družine, Operacijom Džabalesku i drugim iskustvima, dok će izdavačka kuća DAF iz Zagreba predstaviti svoju novu biblioteku Pet bijelih stepenica u čijem prvom kolu izlazi pet izdanja.
Treba još spomenuti predavanja o seksualnom nasilju, pravima životinja te njemačkom pokretu Pravo na grad i skvotiranju u Hamburgu, čime se zaokružuje program sajma.

Ove godine na sajmu sudjeluju izdavači, grupe i projekti iz zemalja regije, ali i Austrije, Češke, Engleske, Njemačke, Australije, Italije, čime sajam pokazuje svoj međunarodni karakter.

Anarhistički sajam knjiga već sedam godina okuplja izdavačke kuće, grupe, projekte i osobe uključene u slobodarski pokret, te sve zainteresirane. Osnovna ideja sajma je predstaviti anarhističku/slobodarsku literaturu i djelovanje što širem krugu ljudi, te stvoriti mjesto susreta i otvoriti diskusije važne za sam pokret i društvo.

Tijekom prvih šest godina sajam je okupio velik broj sudionika i sudionica, a na tisuće ljudi je posjetilo sajam i sudjelovalo u programu.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*