Batushka treći puta u Boogaloou

02.10.2023. Booglaoo, Zagreb
Nakon tri godine u zagrebački Booglaloo vraća se poljski black metal band Batushka! Ova Batushka je prvi puta u Zagrebu nastupila još 2018. godine da a prije dvije godine nastupali su uz predgrupu Belphegor. Kao support na ovogodišnjem gigu dolaze ruski folk metal band Arkona i kanadski oriental symphonic death metalci Aethernam.

FACEBOOK
Batushka je metal fenomen koji su pomaknuli granice performansa i spojili kazalište, black metal i liturgiju. Njihovi nastupi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, jer nisu samo metal svirke već prava kazališna crna liturgija. Upravo su se vratili s prekooceanskih turneja po SAD-u, Meksiku i Japanu, Batushka nastavljaju tour po Evropi.

Nakon pet godina se pagan metal band Arkona vraća sa svojim devetim studijskim albumom, Kob’, koji će biti objavljen 16. lipnja 2023. preko Napalm Recordsa. Još jednom, glazbenici zaranjaju u duboka, mračna područja filozofije pjevačice Mashe Scream i pogleda na budućnost modernog postojanja čovječanstva dok svoju glazbu stvaraju u svjetlu poganskih tradicija.

Kao gosti će nastupiti kanadski oriental symphonic death metalci Aethernam koji promoviraju svoj hvaljen najnoviji album “Hier of the Rising Sun”
Ulaznice će se moći kupiti preko Entrio sustava, online i na Entrio prodajnim mjestima te u zagrebačkom Dirty Old Shopu koji se nalazi u Tratinskoj ulici br. 34 (ulaznice mogu naraučiti i online). Prvih dvijesto ulaznica će biti u prodaji po cijeni od 26 €, zatim će ulaznice koštati 30 €, a na dan koncerta 34 €.
BATUSHKA
https://www.facebook.com/Batushkaband
ARKONA
https://www.facebook.com/arkonarussia
AETERNAM
https://www.facebook.com/aeternammetal