Batushka i Belphegor u Zagrebu

02.12. Boogaloo, zagreb ///
Zagreb će nakon gotovo dvije godine biti domaćin pravom blackmetal spektaklu: vraćaju se poljski Batushka i to u društvu velikih Belphegor.

Poljske blekere Batushka vidjeli smo prije četiri godine u Boogaloo, a Belphegor bilježimo kao posljednji veliki gig prije početka korona krize, 7. ožujka 2020. u Močvari.
Batushka se vrača sa svojom novom crnom liturgijom a uz Belphegor tu ćete imati priliku provjeriti i Diabolical, Almost Dead i Impalation.

FACEBOOK

Za ovo druženje saznajemo kako Batushka najavljuje poseban spektakl koji će se sastojati od njihovih starih materijala kao i neke nove numere. Na koncertu je najavljena i promotivna prodaja posebnog izdanja koje će se moći kupiti isključivo i samo na koncertima ove turneje te neće biti dostupno na digitalnoj distribuciji niti će kasnije u reizdanjima.

Samo tjedan dana prije početka turneje, poznati austrijski black/death metalci Belphegor će premijerno predstaviti svoj novi album koji izlazi na „Nuclear Blast“, tako će svi koji posjete ovu turneju biti prvi koji će uživo čuti njihove nove materijale.
Belphegor su nastali još 1993. godine od kad spajaju black i death utjecaje, a zbog svojih hitoidnih songova jednako su popularni i kod metal i pank publike.

Neposredno prije ova dva headlinera na pozornicu će izaći još jedan veteranski bend, švedski Diabolical koji nakon četvrt stoljeća oživljavaju poseban set, u sklopu proslave svoje 25 godišnjice. Netom prije turneje Diabolical će objaviti novi materijal u obliku posebnog jubilarnog EP-a, što će biti njihov prvi materijal objavljen od hvaljenog albuma “Eclipse” iz 2019. Često opisivani kao “zacrnjeni death metal”, Diabolical donose posebno iskustvo uživo i prikaz glazbenog umijeća kakvo ima vrlo malo suvremenih metal bendova.

Kao uvod u ovaj metal spektakl će nastupiti američki Almoust Dead i švedski Ipalement.

Početak koncerta najavljen je već za 18:00 sati a cijena ulaznice rastu kako se gig približava:

– u preprodaji iznosi akcijska cijena iznosi do ponedeljka 04.10.2021. 180 kn,
– od 05.10.2021. će ulaznice koštati 200 kn,
– na dan koncerta 220 kn.
Ulaznice se mogu kupiti preko sustava Entrio.hr i Eventim.hr

Pretprodajna mjesta (ulaznice sa sličicom) od 05.10.2021. kreću u Rockmarku – Ul. Hrvatske bratske zajednice 4, Dirty Old Shopu – Tratinska 18.

Covid 19 mjere će biti usaglašene sa trenutnim mjerama u periodu kada će se koncert održati.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*