Damian Marley otvara Outlook 2016.

outlook, festival, pula31.08. Arena, Pula
Dvije tisuće godina stara pulska Arena početna je točka ovogodišnjeg, devetog po redu bass festivala koji ove godine, 31. kolovoza, otvara Damian ‘JR. GONG’ Marley- najmlađi sin svima glazbene legende Boba Marleya.

Nakon prošlogodišnjih nezaboravnog otvaranja i koncerta r’n’b dive Lauryn Hill iz 2014., ljubitelji dobrog bassa ove će godine uživati u izvedbama reggae i dancehall glazbenika koji je na glazbenoj sceni od svoje 13 godine. Samoproglašeni “Duhovni Revolucionar“, Damian je radio tijekom svoje karijere kako bi ostavio traga u povijesti glazbe i 21. stoljeću dao novu perspektivu na Marleyevu ostavštinu. Poznat je po svojim samostalnim izdanjima, ali i suradnjama s drugim glazbenicima poput Nasa, Bobby Browna, Cypress Hill, Skrillexa.
Damian je bio član super-grupe SuperHeavy zajedno s Mickom Jaggerom, Joss Stone i Daveom Stewartom iz Eurythmicsa. U povijesnom pulskom amfiteatru pridružiti ćemu se još niz posebnih gostiju koji će zagrijati publiku prije službenog festivala na tvrđavi Punta Christo.

Uz Marleya nastupaju Iration Steppas, jedan od vodećih dub soundsystema u svijetu, međunarodno priznati po posebnoj atmosferi i stilu svojih nastupa, čiji su dio pokazali na službenom zagrijavanju za Outlook festival, u suradnji sa Seasplash festivalom, 7. svibnja u klubu Sirup.
Spoj glazbe iz Tarantinovih filmova, Ennia Morriconea i A Tribe Called Quest čini trio ASM, trojac čiju je glazbu najlakše opisati kao intelektualni hip-hop s funk primjesama i teatralnim nastupima. Upravo u Puli predstavit će svoj zadnji album ”The Jade Amulet”. Na tragu hip-hopa, ali onog uličnog je i Slum Village iz Detroita.
Nastupi u pulskoj Areni uvest će publiku u još jedno veliko slavlje bass glazbe i soundsystem kulture koje se nastavlja na tvrđavi Punta Christo.

Ulaznice za koncert otvorenja u Areni po cijeni od 240kn mogu se kupiti putem Entrio sistema te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*