Povratak bosanskog Psiha

Damir Avdić24.02 Močvara, Zagreb
Bosanski psiho, Damir Avdić, vraća se u Močvaru jači nego ikad predstaviti novi album Mein Kapital.

Damir Avdić je još jednom zarezao po bolesnom tkivu naše svakodnevnice. Dvije godine nakon trećeg albuma “Život je raj”, zbirke pjesama “Kuda sestro” te monodrame “Most na krvi”, ovaj je Tuzlak (s ljubljanskom adresom) 1. siječnja izbacio novi album, prvo kao download, a nedugo zatim i kao fizičko CD izdanje.

Iako je na glazbenoj sceni prisutan još od kraja osamdesetih kada je počeo nastupati sa garage punk bendom Rupa u zidu, Damir širu pozornost dobiva tek sa prvim solo albumom “Od trnja i žaoka”, koga je 2004. godine objavio Zdenko Franjić na etiketi Slušaj najglasnije. Od tada pa do danas, neumorno snima, koncertira i upozorava. Svjedoči tome kako je nekada bilo i kako danas jeste, o post ratnom i neoliberalnom društvu u kojem imamo sve, a nemamo ništa. Ogoljeno, bez imalo iluzija i osjećaja za ono što bi slušatelj želio čuti – Damir, njegov glas i njegova gitara isporučuju jedino moguće – istinu.

“Mein Kapital.” je album koji je za samo mjesec dana nakon objavljivanja zabilježio velik broj downloada te koga su mnogi već sada proglasili za jedan od najboljih albuma ove godine, dok su pjesme poput “2012”, “Bakunjine” te “Katalonija, Sparta, Galicija” postali novi anti hitovi na prostorima bivše države.

NAPOMENA:
Novi album Damira Avdića moguće je besplatno downloadirati i preslušati s Bandcampa.


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*