Završio Dimensions, počinje Outlook 2014.

Punta Christo Štinjan Pula dimensionsSinoć je u Punta Christo pored Pule završio treći Dimensions festival koji se ove godine održavao od 28. do 31. kolovoza.

Festival, na kome je nastupilo dvjestotinjak glazbenika pohodilo je preko sedam tisuća posjetitelja iz pedesetak zemalja svijeta. Kadsmo već u brojevima spomenimo da je ove godine Dimensions bio raspoređen na čak jedanaest pozornica.

Festival je započeo nastupom kvarteta Warpaint i jazzy-soul veterana Roy Ayers, berlinskog hard techno DJa Marcela Dettmanna..

Petak obilježava nastup engleskog producenta i pijanista Jona Hopkinsa.
U subotu je nastupio Moodymann, američki producent čiji je istoimeni album izašao početkom ove godine.
Jedno od najpoznatijih imena ovogodišnjeg izdanja, Goldie uz druge predstavnike Hyperdub etikete isporučuju pristojnu porciju garagea, junglea, hip hopa i trip hopa. Nedjeljni nastupi electro zvijezda Juana Atkinsa, Moritza Von Oswalda, Aux 88-a i Underground Resistancea otkazani su zbog nevremena te njime uzrokovanih tehničkih poteškoća.

Zadnji dani Dimensions festivala ujedno su i posljednji dani pripreme sedmog Outlook festivala koji počinje već u četvrtak 4. rujna i traje do nedjelje 7. rujna.
Outlook festival je najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture koji se također odvija na tvrđavi Punta Christo, privlači posljednjih godina velik broj, uglavnom stranih izvođača i posjetitelja. Tako će i prvog vikenda u rujnu Punta Christo ugostiti novih 15.ooo fanova ljute “bass zabave”.

Festivalski line-up predvode hip hop DJ Premier, trip hoper Daddy G, reggae, dancehall i jungle predstavnici Barrington Levy, Congo Natty te Zed Bias, Boddika, David Rodigan, dubstep duo Digital Mystikz koji čine Mala i Coki, Phaeleh, Funkineven, Eliphino, Kutmah i mnogi drugi.

Prvo hrvatsko gostovanje hip hop i soul dive Ms. Lauryn Hill u pulskoj Areni u srijedu 3. rujna najaviti će Outlook festival. Uz Ms. Hill nastupit će Fatima, Andrew Ashong i Submotion Orchestra. Vrata pulske Arene otvaraju se u srijedu u 19 sati, a poznata je i satnica koncerta: Submotion Orchestra (20.00 – 21.00), Andrew Ashong (22.15 – 22.50), Fatima (23.05 – 23.40), Ms. Lauryn Hill (00.20 – 01.40).

Ulaznice za koncert otvorenja Outlook festivala po cijeni od 350 kuna moguće je nabaviti putem sustava Entrio na adresi www.entrio.hr i preko Pozitivnog ritma, kao i festivalsku ulaznicu od 750 kuna.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*