Down u Zagrebu

25.06. Tvornica, Zagreb
Podsjećamo, približava nam se koncert supergrupe Down u zagrebačkoj Tvornici.

Radi se o premijernom hrvatskom nastupu možda i najveće američke underground rock/metal supergrupe, titana čvrstog zvuka koji zvuk crpe iz nasljeđa metala i bluesa New Orleansa.

Za slabije upućene, Down su sastavljeni od članova četiri velika američka benda: Pantera, Crowbar, Corrosion of Conformity i Eyehategod. Prvi među jednakima svakako je Phil Anselmo, bivši frontman Pantere i jedan od najistaknutijih metal pjevača svih vremena. Sa svojim matičnim bandom Pantera i njihovim blockbusterom “Far Beyond Driven” Anselmo se 1994. našao i na vrhu Billboardove liste najprodavanijih albuma u Americi.

Down su se na sceni pojavili 1995. s, danas kultnim, prvijencem “Nola”, nastalim u pauzi između snimanja dva Panterina studijska albuma. Kroz godine band je objavljivao rijetko, nastupao još rijeđe, a do danas su ukupno objavili 3 studijska albuma (“NOLA”, “Down II: A Bustle in Your Hedgerow”, “Down III: Over the Under”) i jedan live snimak, “Diary Of A Mad Band” iz 2010. godine.

Zvukom Down podsjećaju na kombinaciju svega najboljeg što su članovi u projekt donijeli iz matičnih bandova, obojano standardnim Black Sabbath utjecajima i neizbježnim začinima američkog juga.

Ulaznice za premijerni nastup još uvijek možete potražiti po cijeni 140 kn dok je na dan koncerta 160 kn.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*