Drainspotting – izložbe i radionice Alexa Fischera u Zagrebu i Karlovcu

10.-12.10. AKC Medika, ADC BEK (Zagreb), SC Karlovac
Udruga KA-MATRIX u suradnji sa zagrebačkim AKC Attack!, autonomnim kulturnim centrom BEK i Studentskim centrom Karlovac organizira gostovanje nizozemskog umjetnika Alexa Fischera koji će predstaviti svoj rad kroz izložbe, radionice i razgovor s prisutnima.

Nizozemskog umjetnika Alexa Fischera karlovačka publika mogla je upoznati ove godine u svibnju kad je u Karlovcu održao radionicu crtanja otisaka uličnih šahtova. Umjetnik se ovim vidom dokumentiranja gradova bavi već 20 godina i iza sebe ima radove s više od 300 poklopaca u 80-ak gradova iz 26 država na svim kontinentima.

FACEBOOK

Jesensko gostovanje u Hrvatskoj započinje u zagrebačkom Autonomnom kulturnom centru Medika gdje će u srijedu, 10. listopada održati radionicu crtanja uličnih šahtova. Radionica počinje u 17:00 sati.

Nakon toga, u srijedu 11. listopada u Autonomnom društvenom centru BEK u zagrebačkoj Nazorovoj 53 od 19:00 sati predstavit će se svojom izložbom radova nastalih proteklih godina.
Drugi dio izložbe bit će postavljen u galeriji karlovačkog Studentskog centra, a otvorenje je u petak, 12. listopada u 19.00 sati.
Gostovanje u Zagrebu i Karlovcu uključuje, uz radionice i izložbe radova, i tzv. artist-talk na kojem Alex predstavlja svoje druge projekte, razloge pokretanja programa, upoznaje publiku s nezavisnom scenom i programima okupljenim oko OT301 centra u Amsterdamu u okviru kojeg ima i svoj umjetnički studio.
Gostovanje Alex Fischera i predstavljanje radova Drainspotting provodi se u sklopu projekta udruge KA-MATRIX Street Art autobus 2018. kroz platformu Clubture, a uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba – gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva / projekt Centri znanja te programa Nova kultura _ Hibridni grad 018.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*