“Dvorište zajednice” u karlovačkoj “zvijezdi”

dvoriste MUZAU sklopu građanske inicijative koje provodi udruga KA-MATRIX, do kraja kolovoza, prostor Male urbane zajednice (MUZA- Jurja Haulika 22.-24.), dobiti će svoje “Dvorište zajednice“.

U prostoru MUZA-e djeluje sedam udruga civilnog društva koja se bave suvremenim plesom, aktiviranjem zajednice, organiziranjem jazz festivala, programima nezavisne kulture, a tu su smješteni i vege restoran te od nedavno Infoshop. Kako bi u toplijim mjesecima svi stanovnici grada, a posebno oni u Zvijezdi mogli kreativno provoditi svoje vrijeme i međusobno se družiti i stvarati nove inicijative, u planu je izrada ljetne pozornice, hortikulturalno uređenje, mali “kutovi” za odmor, društvene igre i druženje.
Također, sve aktivnosti koje organizacije civilnog društva provode, a koje se u ljetnim mjesecima mogu odvijati na otvorenom omogućiti će veći doprinos razvoju cjelokupne zajednicu. Uz same udruge i volontere kao i dio stanovništva unutar Zvijezde, organizatori pozivaju i sve zainteresirane građane koji žele doprinijeti ovoj inicijativi da se do 13.08. prijave na info@ka-matrix.hr za sudjelovanje.
Uređenje prostora kreće od 17.08., a prema vlastitim željama, svi zainteresirani mogu u e-mailu navesti i za koju se aktivnost javljaju – izradu pozornice, izradu “kutka za odmor i druženje” od paleta i drvene građe, uređenje sadnica i drugo. Nakon zajedničkog uređenja, slijedi “Open day” uz mnoštvo aktivnosti za velike i male.

Akcija se provodi zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*