Edukativni program na ovogodišnjem Illectricity Festivalu

Illectricity Festival Zagreb23.11.-01.12. Zagreb
Illectricity nije samo glazbeni festival pa tako nudi i niz zanimljivih edukacija i debata.

Ovogodišnji novitet je suradnja s Burn Studios glazbenom platformom preko koje će svi prisutni otkriti mogućnosti besplatnog i potpuno opremljenog digitalnog cloud studija Burn Studios Audiotool. Osim Audiotool prezentacijske radionice, na samom otvaranju ovogodišnjeg Illectricityja, predstavit će se domaći i strani festivali. Na trodnevnoj Radionici Illektronske glazbe družit će se zaljubljenici u produkciju elektroničke glazbe ali i oni koji se u produkciju glazbe još nisu ni okušali. Osim Ableton live radionice koja je naprednijeg karaktera, jedna od najaktualnijih tema među mladim glazbenim umjetnicima (tema ZAMP) protrest će zidove Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade.
Sve radionice i predstavljanja su interaktivnog karaktera i očekuju uključivanje sudionika.

U prijašnjim godinama u sklopu programa Illectricity Festivala ugošćeni su deseci zanimljivih predavača među kojima su i Mary Anne Hobbs (poznati glas britanskog etera), D-Bridge (drum and bass producent, vlasnik Exit recordingsa), Sasha Perera (vokal berlinskog Jahcoozija benda), poznati majstor zvuka Deadbeat te mnoge drugi. Osim glazbe i audio-vizualnih umjetnosti, bavili su se i ostalim oblicima kreativnog izražavanja, pa su prije nekoliko godina ugostili i radionicu papirnatih igračaka koju je vodio umjetnik Marko Zubak.

RASPORED EDUKATIVNOG I PREZENTACIJSKOG PROGRAMA ILLECTRICITY FESTIVALA 2012

FESTIVALI – predstavljanje – otvorenog tipa
Petak (23. studeni) u 20h
Chakkina birtija / AKC Medika (Pierottijeva 11)

Ususret četvrtom Sound Clashu, na kojem će se sučeliti četiri festivalske DJ ekipe, u Chakkinoj birtiji izredati će se poznati festivali i prezentirati svoj dosadašnji rad. Tremu razbija domaćin DJ itch, dok će gosti razotkriti kako funkcioniraju najbolji hrvatski i neki internacionalni festivali, kako su nastali, koje su muke prošli te koje su im buduće vizije. Predstavljau se tako Share Conference (Beograd), Elevate (Graz), Terraneo (Šibenik), Outlook, Dimensions, Seasplash i Slurp (Pula). Osim predstavljanja, na malom Illectricity štandu ćete moći kupiti i neke starije festivalske goodiese. Svi festivali dijeliti će i poklone, zato dođite na vrijeme.

RADIONICA ILLEKTRONSKE GLAZBE – zatvorenog tipa – potrebna prijava
Od utorka (27. studeni) do četvrtka (29. studeni) u 18h
Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade (Kneza Mislava 11 / 1kat)

Radionicu Illektronske Glazbe ove godine vodi poznati hrvatski producent Examine uz pomoć gostujućih predavača. Osim teoretskog dijela koji se bavi sintezom zvuka, polaznici će se poigrati s praktičnim radom pod kojim podrazumijevamo i field recording kao i procesuiranje snimljenog zvuka. Koncept radionice svima pruža priliku da predstave vlastite audio materijale i razmjene iskustva vezana uz produkciju.
Svi sudionici se mole da unaprijed pripreme materijale. Od polaznika se traži posjeduju laptop, slušalice i instalirani Ableton live program.
Prijave i materijale šaljite na adresu: illektronskaglazba@illectricity.com najkasnije do 23. studenog.

ABLETON LIVE – predavanje – otvorenog tipa
Srijeda (28. studeni) u 20h
Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade (Kneza Mislava 11 / 1kat)

Examine će prisutnima podijeliti male i velike tajne produkcije u programu Ableton Live. Za ovo predavanje predznanje je i nije potrebno. Predavanje je besplatno, prijave nisu potrebne i svi ste dobrodošli!

BURN STUDIOS PREDSTAVLJA AUDIOTOOL – prezentacija – otvorenog tipa
Četvrtak (29. studeni) u 20h
Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade (Kneza Mislava 11 / 1kat)

Cloud platforma Burn Studios Audiotool pokrenuta je s ciljem poticanja kreativnosti i razmjene znanja na području glazbene produkcije. Stvarateljima glazbe nudi svoj potpuno opremljeni digitalni studio te community za razmjenu znanja i mišljenja. Novi talenti putem Audiotoola imaju priliku doći do mentorstva i obrazovnih programa koje stvaraju i podržavaju vrhunski glazbenici današnjice poput Richieja Hawtina, Sashe ili Cassiusa.
Ujedno je i destinacija na kojoj se neprestano organiziraju natječaji za remikseve poznatih glazbenika. Nedavni primjer je natječaj glazbenice Peaches i Gomma Recordsa koji je pobjednicima sredinom ove godine donio izdanje remiksa na vinilu jedne od najpopularnijih diskografskih kuća u Europi.

Burn Studios Audiotool pojednostavljen je kako bi se u njemu snašle i osobe koje se po prvi put susreću s glazbenom produkcijom. U sklopu Illectricity edukativnog programa svim zainteresiranim posjetiteljima predstavit će ga producent, DJ i radijski urednik/voditelj Aeon, koji će u detalje razjasniti sve funkcionalnosti te tips&tricks Audiotoola. Prijave za ovu prezentacijsku radionicu nisu potrebne. Za više detalja posjetite www.burn-studios.com.

BEAT MANIFEST SPECIAL – debata – otvorenog tipa
Petak (30. studeni) u 20h
Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade (Kneza Mislava 11 / 1kat)

Na prošlom Beat Manifestu ova tema (ZAMP) je prouzrokovala veliki interes, te je izbila žarka borba za mikrofonom. Specijalni (treći) nastavak Beat Manifest projekta posvećen je upravo toj temi. Na debati će sudjelovati i predstavnici ZAMP-a koji će pokušati dati odgovore na pitanja: što je to ZAMP i koga štiti, kamo odlazi uplaćeni novac, kakav je ZAMP-ov doprinos elektroničkoj glazbi i pristup prema mladim DJ-ima i jesu li DJ licence legitimne. Je li moguće javno izvođenje, prodaja i distribucija indie glazbe, kako motivirati mlade producente i neafirmirane bendove prije no što iz egzistencijalnih razloga odustanu od glazbene karijere. Imate li viziju kako bi ZAMP bio u službi glazbe koju zastupa? Može li ZAMP pridonijeti kvaliteti domaće glazbe i distribuciji iste?

Imate li kakva neugodna iskustva koje biste željelim podijeliti ili pak prijedloge za promjene, pišite na beatmanifest@illectricity.com a organizatori će vam osigurati jednu točku dnevnog reda. Ostali koji do tada ne stignu, pripremite pitanja i kvalitetna rješenja koja će naknadno biti predstavljena zaposlenicima ZAMP-a. Moderator je Iva Vrdoljak (Beat Manifest / Radio808).

Cijeli raspored događanja potražite na: http://bit.ly/Illectricity2012_raspored


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*