Festival psihodelične kulture Future Nature 2013.

Punta Christo Štinjan Pula party15.-18.08. TVRĐAVa PUNTA CHRISTO, ŠTINJAN
Priroda, prijatelji, koncert genijalnih Ozric Tentaclesa i najbolji trance DJ i Live nastupi očekuju vas na na ovogodišnjem Future Nature festivalu u Štinjanu kraj Pule.

FUTURE NATURE festival je prije 12 godina izrastao iz ljubavi prema prirodi, psihodeličnoj glazbi i druženju članova udruge Marsroom. Osmišljen je da lomi prepreke koje je društvo postavilo između prirode i čovjeka, ujedinjavajući ih u jednu cjelinu glazbom, razumijevanjem i pozitivnom energijom. FUTURE NATURE festival veliča prirodu, život i prijateljstvo. FUTURE NATURE odavno je pustio korijenje u istarsko tlo i zato ovogodišnje izdanje članovi udruge Marsroom festival posvećuju jedinstvenom istarskom pejzažu i prirodi.

Dvjema festivalskim pozornicama (main i chill out & freestyle floor ) “prokrstarit će” više od 50 domaćih i inozemnih DJ-eva i Live act-ova koji svojom glazbom “tjeraju” na ples publiku na najprestižnijim svjetskim i europskim festivalima dugi niz godina, a svi su redom članovi i osnivači najpoznatijih trance labelova, kao što su Wildthings Rec. – UK, Blacklite Rec – IT, Parvati Rec. – GR, Hadra Rec. – FR, Zenon Rec. – DE, Iono Rec. – AT, MikelaBella Rec. – ISR, Beats & Pieces / Catalysts Rec. – MX….

Osim glazbom, posjetitelji festivala još će jedno čulo, i to ono vida, zadovoljiti i pogledom na dekoracije za koje se ove godine, osim članova udruge Marsrooma Alena i Mehe, brinu i FLUOROBOTANICS (Lyserdelic decos) iz Republike Češke i http://www.fluorobotanics.com/ i PHAIDON DECORATION (Omicron Decoration) iz Belgije.

U pauzi između plesa i odmora na plažama ispod tvrđave, posjetitelji festivala mogu posjetiti i festivalsko kino, ali i tržnicu, gdje će im brojni kreativci nuditi svoje najrazličitije rukotvorine i proizvode.

Kao poslasticu festivala, organizatori ove godine ističu koncert jednog od najpoznatijih i najdugovječnijih psihodeličnih bendova na svijetu koji savršeno kombinira psyhodelic rock, space rock, progressive i acid rock s live elektronikom – ORICS TENTACLES iz Velike Britanije (http://www.ozrics.com/). Koncert će se održati u petak, 16. kolovoza 2013. g., drugog dana festivala Zaljubljenicima u glazbu Ozricsa kojima na osobnoj iskaznici piše da žive u Puli organizatori nude i kupnju dnevne karte po povoljnijoj cijeni. Umjesto jednodnevne karte od 180,00 kn, istu mogu dobiti po 125,00 kn.

više na Facebooku
Bez obzira na veliki broj festivala u Istri i Hrvatskoj, FUTURE NATURE je poseban po svojem nastojanju da se svako izdanje festivala bazira na zadanoj temi koja će biti realizirana tijekom glazbeno-scenskog dijela programa. Tijekom cijele godine članovi udruge izrađuju scenski dio festivala (UV dekoracije), održavaju radionice i surađuje s brojnim umjetnicima, čija glazba, scenografija, ples, performance ili VJ projekcije odgovaraju zadanoj tematici nadolazećeg izdanja festivala – ove godine prirodnom elementu zemlje (EARTH).

Kao što govori i samo ime festivala, teme su uvijek vezane uz prirodu s ciljem edukacije šire javnosti o njezinim ljepotama i važnosti očuvanja istih. Program festivala omogućuje umjetnicima da stvaralaštvom pridonesu promociji prirodnih ljepota, odnosno da izraze svoje odobravanje ili nezadovoljstvo prema načinima ljudskog ponašanja u odnosu na prirodne resurse.

Pozornicama i plesnim podijem FUTURE NATURE festivala do sada su prodefilirali brojni hrvatski, europski i svjetski predstavnici najpoznatijih trance labelova, ali i publika koja zna uživati u najpoznatijem i najstarijem festivalu psihodelične kulture u Hrvatskoj.

Za sve one koji su i ove godine odlučili da je upravo FUTURE NATURE festival mjesto gdje će na najbolji mogući način provesti dio ljeta, organizatori su osigurali jeftiniju kupnju festivalske karte. Ova pogodnost može se iskoristiti do 31. srpnja 2013. godine. Više na službenoj i Facebook stranici festivala ili na www.eventim.hr


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*