FOKUS: Umjetnost i kultura #2

KA-MATRIX nastavlja projekt FOKUS: Umjetnost i kultura #2 i ove godine. Radionicama različitih tehnikama ulične umjetnosti, sticker arta i paste upa u Urbanom parku i Maloj sceni Hrvatskog doma nastavlja se provedba ovog programa za djecu i mlade.

Prva radionica pod vodstvom članova/ica KA-MATRIX-a bila je namijenjena osnovnoškolskoj Eko grupi Osnovne škole Turanj koju vodi Ljiljana Mikšić. Učenici su u opuštenoj atmosferi ekološke teme iskoristili za dizajniranje “uradi sam” naljepnica koje će predstaviti na školskoj izložbi te završnoj izložbi pred kraj projekta na Maloj sceni HD.
U idućoj radionici pod vodstvom Nastje Kljajić učenici osnovne škole Dragojle Jarnević izrađivali su paste-up radove na temu ljubavi i tolerancije. Desetak radova nastalih na radionici također će biti predstavljeno na izložbi a potom i zalijepljeno na prigodnu lokaciju.
Ovogodišnji program FOKUS: Umjetnost i kultura #2 provodi se uz potporu tvrtke Čistoća d.o.o.
Uz ovaj set radionica KA-MATRIX za kraj školske godine priprema i druge programe kojima se kroz kreativno izražavanje podupire neformalno obrazovanje djece i mladih, te ih se uključilo u razvoju lokalne zajednice kroz društveno angažiranu umjetnost. Ovaj način djelovanja ujedno radi i na razvoju publike uvodeći djecu od prvog razreda u razumijevanje suvremene i ulične umjetnosti.

Za sva dodatna pitanja o projektima i programima udruge KA-MATRIX obratite nam se na mail info@ka-matrix.hr i telefon 095 444 6880.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*