Otvorenje multimedijalne instalacije Free Art Glitch 4.0: Kulturna stanica 019.

U okviru ovogodišnjeg rezidencijalnog programa Free Art Glitch 4.0: Kulturna stanica 019., koji četvrtu godinu zaredom zajednički organiziraju umjetnička organizacija Format C (Zagreb) i KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj, na Maloj sceni Hrvatskog doma bit će postavljena multimedijalna instalacija.

Otvorenje ove instalacije je večeras (petak, 27.09.2019.) u 20:00h, kroz razgovor (artist talk) s Bojanom Vojvodić i Tinom Dožićem te mentorom Bastienom Lavaudom, ovogodišnjim gostima rezidencijalnog programa.
Sama instalacija kolaborativni je rad: tijekom tjedna gosti su zajedno s lokalnim umjetnicima/cama, volonterima/kama i aktivisti/cama i suradnicima/cama udruge KA-MATRIX – surađivali na produkciji novih djela i postavu multimedijske instalacije temeljene na umjetničkoj elektronici i analognim TV uređajima. Za instalaciju se koristi velik broj stari CRT televizora, nadzorne kamere, projektori i “uradi sam” elektronički glazbeni uređaji koje će u popratnom programu otvorenja instalacije koristiti Martin Ladika, a duh 80s elektronike vratit će Bojana Vojvodić.

Čitava umjetnička rezidencija je otvorena za sudjelovanje, a program se nastavlja tijekom vikenda, 28. i 29.9 kroz otvoreni studio i glitch radionice od 17 do 20 sati te popratni program.
Rezidencija se odvija u okviru programa “Nova Kultura_Hibridni grad 019.” i “Inquiry Inc.[2019]/free_art_-_*” od 23. do 29. rujna 2019. na Maloj Sceni Hrvatskog doma.

Organizatori pozivaju sve koji žele van radnog vremena pogledati izložbu ili se prijaviti na radionice da ih kontaktiraju na broj mobitela 095 4446880 (KA-MATRIX) ili Facebook https://www.facebook.com/events/2695082427180030.

***
“free_art_-_glitch” rezidencijalni program organizira umjetnička organizacija Format C u suradnji s KA-MATRIX – udrugom za društveni razvoj, u projektu Inquiry Inc.[2019]/free_art_-_*. Projekt se ostvaruje uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba i Zaklade “Kultura nova” koji podržavaju program Formata C, te Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije koji financijski podržavaju izložbeni program Nova Kultura_Hibridni grad 019.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*