FUSE Festival 2018

11.-12.05. Mala scena Hrvatskog doma, Karlovac///
Drugog vikenda u svibnju započinje novi filmski festival u Karlovcu. Festival je prvenstveno namijenjen onima koje zanima neuobičajeniji filmski format – kratkometražni eksperimentalni film, a organizator je Kinoklub Karlovac.

Na poziv za sudjelovanje na fetivalu stigla je 71 prijava iz raznih dijelova svijeta, a osim Hrvatske, prijave su stigle iz Ukrajine, Slovenije, Mađarske, Poljske, Rusije, Perua, Estonije, Grčke, Velike Britanije, Irske, Australije, Kanade, Irana, Sjedinjenih Američkih Država i Nigerije.

Selekcijski žiri kojega čine filmski kritičar Stipe Radić, knjižničar i filmofil Bogdan Bošnjak te student smjera snimanja na Akademiji dramske umjetnosti i poznati karlovački filmaš Pavle Kocanjer odabrali su 23 filma koji će biti prikazani u natjecateljskom programu FUSE festivala 11. i 12. svibnja na Maloj sceni Hrvatskog doma. Filmovi se natječu za čak pet nagrada, a to su Grand Prix, najbolji redatelj, najbolji montažer, najbolji snimatelj te za nagradu publike.

Na FUSE festivalu neće nedostajati ni popratnog programa. Nakon uspješne radionice eksperimentalnog zvuka održane u Mikrokinu Gimnazije Karlovac prošlu subotu, posjetitelje u petak očekuje radionica analogne fotografije i službeno otvaranje festivala u 20 sati na Maloj Sceni HD uz dugometražni igrano-eksperimentalni hrvatski film Transmania.

Subota je rezervirana za natjecateljske projekcije, a navečer se FUSE festival seli u Aquatiku – Slatkovodni akvarij Karlovac, gdje će biti zatvaranje festivala uz glazbeni nastup Aklee Neon.
Ulaz na sva događanja je besplatan!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*