Gitarski Summer Edition u Rijeci

23.08. dvorište Omladinskog hostela na Pećinama, Rijeka
Završno izdanje Summer editiona predstavlja trojicu zaljubljenika u gitaru, Franu Živkovića, Domagoja Kriškovića i Pjovera.

Frano Živković zaigrani je virtuoz koji svira gitaru, violinu i glasovir te pjeva i sklada. Mnogo putuje i nastupa te osvaja razna natjecanja. Svojim pojavom i glazbenom zrelošću oduševljava publiku i struku.
Svoj prvi samostalni koncert klasične glazbe na gitari odsvirao je u dobi od 5 godina, a do sada je skupio preko 70 nastupa, gostovanja i koncerata. U dobi od 7 godina nastupa kao predgrupa američke gitarističke ikone Kaki King, a nedavno je u dobi od osam godina kao posebni gost zasvirao na koncertu Kings of Strings (Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg i Vlatko Stefanovski), gdje je impresionirao sve prisutne u velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Tom prilikom je uz Tommy Emmanuela odsvirao nekoliko njegovih kompozicija digavši cijelu dvoranu na noge uz veliki pljesak i ovacije.

Ubrzo je Frano pozvan u Nashville te je ovaj nastup zapravo uvod u turneju “Frano goes to Nashville”, čiji je cilj promocija ovog iznimnog i nevjerojatno mladog glazbenika, kao i priprema za put u Ameriku…

Pjover
Nakon raspada banda N,JAB nastao je akustični freak-folk one-man projekt Pjover. Pjover dolazi iz Rijeke, snima muziku u svojoj sobi i pritom se dobro zabavlja. Uskoro izdaje prvi d.i.y. CD “PlinkPlonk.”

Domagoj Krišković
Domagoj Krišković, dolazi s otoka Cresa, a živi u Kastvu.Kantautor u pravom smislu riječi. Bivši je član nekoliko glazbenih sastava od kojih treba istaknuti grupu La gusta superior gdje je bio frontman, te pjevač i autor većine pjesama.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*