KA-MATRIX i partneri i ove godine obilježili Giving Tuesday

Usprkos pandemiji, udruga KA-MATRIX i partneri su i ove godine brojnim akcijama obilježili međunarodni pokret GivingTuesday .

Udruga KA-MATRIX korisnicima Centra za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor uručila je prigodne poklon pakete, Plesni klub st.ART prikupljao je donacije hrane za napuštene životinje, Vege klub Chandra podijelio je tople obroke a DJ, glazbenik i producent JOE 2 Shine na svome profilu sudjeluje podržavajući pokret. Ove godine priključili su nam se i obrt za usluge Grden koji je omogućio besplatnu uslugu ugradnje vodokotlića i Sportsko penjački klub Bombina s besplatnim oglednim treningom otvorenim za sve.

Pokret Giving Tuesday je nastao 2012. godine u New Yorku s jednostavnom idejom – dan koji potiče ljude da čine dobro. Od tada se proširio na osamdeset zemalja diljem svijeta i slavi se prvi utorak nakon svima dobro poznatog „Crnog petka”.
Udruga KA-MATRIX je 2016. godine potpisala međunarodni sporazum i postala globalni lider pokreta za Hrvatsku. Zajedno s trenutnim partnerima: plesnim klubom st.ART; udrugom za dobrobit i zaštitu životinja „Najbolji prijatelj”; udrugom Milosrđe; Vege klubom Chandra, udrugom za lokalni razvoj Turbina promjena, udrugom Priroda za sve, DJ-om Joe 2 Shine i nekolicinom privatnih osoba, i usprkos ograničenjima obilježila ovaj dan s nekoliko akcija.

I dok nam pandemija onemogućava organizaciju većih događanja zbog trenutnih mjera, svatko može sudjelovati činom dobrote, bilo to novčana donacija onome kome je najpotrebnije ili samo znakom pažnje (nošenje namirnica starijim susjedima, slatkišima za djecu u domovima, satom besplatnih instrukcija, uključivanjem prijatelja, toplim obrokom, kavom, pružiti pomoć susjedu, otići u poštu ….). Popis je beskonačan, a svatko može ovaj dan obilježiti s onime što ima, bilo veliko ili malo. I ne zaboravite to primijeniti na svaki dan jer ponekada i lijepa riječ nekome može promijeniti dan!

Giving Tuesday potražite na
https://www.givingtuesdaycroatia.org/
https://www.facebook.com/givingtuesdaycroatia

a više informacija o načinu sudjelovanja na info@ka-matrix.hr ili 095/4446880


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*