KA-MATRIX: Objavljena online slikovnica “Šašavi dvorac – zgode i nezgode iza kamenih zidova”

KA-MATRIX je objavio novo izdanje, online slikovnicu Šašavi dvorac – zgode i nezgode iza kamenih zidova. Slikovnica je predstavljena na online događanju Naše šašave zgode – predstavljanje autora i slikovnice preko platforme BigBlueButton čime je ujedno i završen set radionica virtualne slikovnice u sklopu projekta “Podijeli svoju priču – socijalno uključivanje kroz online kulturu i umjetnost”.

Slikovnica je dostupna u digitalnom obliku i može se pogledati putem sljedećeg linka: https://issuu.com/ka-matrix/docs/sasavi_dvorac_-_zgode_i_nezgode_iza_kamenih_zidova

U izradi slikovnice sudjelovali su mali pisci i ilustratori Larisa Kasunić Mikšić, Franka Pudina Jelenčić, Mary Magdić, Tonka Mikulić, Lucija Sudac, Nela Bolfek, Mila Bunčić, Maksim Tkalac, Helena Matijević, Lucija Čavrag, Nikolina Matan, Lea Frančišković i Nikola Olrom. Oni/e su kroz devet mjeseci radili na slikovnici uz vodstvo Ivane Francišković Olrom , Sanje Kolenko i Marija Šimića.

Namjera projekta “Podijeli svoju priču” je povećanje socijalne uključenosti djece i mladih do 25 godina starosti, kroz provedbu online kulturno umjetničkog sadržaja. Ciljevi projekta su povećati socijalnu uključenost djece i mladih kroz provedbu kulturno – umjetničkih online sadržaja te razviti socijalne i kreativne vještine, znanja djece i mladih koja će doprinijeti njihovoj boljoj socijalnoj uključenosti.

Ukupna vrijednost projekta je 473.340,00 kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 71.001,00 kn i iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 402.339,00 kn.

Više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr

Projekt se provodi u partnerstvu s umjetničkom organizacijom FORMAT C.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*