KAbina na Maloj Sceni

kabina mala scena karlovacDonosimo pregleda karlovačkog programa KAbina, koji se na više lokacija u gradu odvija već nekoliko godina.

KAbina je karlovačka kulturno-glazbena manifestacija kojom se želi promovirati mlade hrvatske neafirmirane umjetnike kroz kulturno-umjetničke večeri. Održava se već tri godine na razini grada Karlovca, a dosad su joj svoja vrata otvorili kafići Cohiba, Mods i Edison.

Do sada je KAbina ugostila oko 70 bendova i kantautora koji izvode glazbu različitih žanrova, četrdesetak mladih književnika i dvadesetak fotografa i likovnih umjetnika iz Karlovca, Zagreba, Rijeke, Čakovca, Siska i Vinkovaca. Inozemni mladi umjetnici sa svih kontinenata predstavili su se putem foto izložbi postavljenih u prostorima održavanja KAbine.

KAbina 2013./14.

Četvrta sezona Kabine započela je 9. prosinca 2013. i trajat će do 28. travnja 2014., a održava se u prostoru Male scene Hrvatskog doma, koja je nakon godina zapuštenosti i propadanja otvorila svoja vrata 27. travnja 2013. Simbol mladosti i urbanog života ponovno je oživio i sada svakog ponedjeljka ugošćuje mnoge mlade željne dobre zabave i kulturnih sadržaja.

Siječanj na Maloj sceni Hrvatskog doma obilovao je događanjima, a neki od bendova koje ste mogli čuti bili su karlovački Lizards Exist i Soul Radio, Bjelovarčani Them Moose Rush, te Miki Solus iz Zagreba.“ Priče za ponijeti“ pripremili su nam Korana Serdarević („Ptice“), Ivana Čohan („Baština močvarnog akvarela“), Milena Peleš („Povratak“) i Mario Lovreković („Kućica za ptice“).

Na KAbini su također predstavljeni brojni projekti poput bloga mladih Karlovčana (KA)va, zbirke priča karlovačkog pisca Zorana Janjanina „Crno na crno“, projekta Pavla Kocanjera „Park Sessions“ (akustične svirke mladih hrvatskih glazbenika, koje su održane u karlovačkim parkovima), te izložba fotografija Tina Vučkovića.

Iako bi se zbog nepopularnog termina održavanja na KAbini očekivala slabija posjećenost, ponedjeljci iza nas govore drugo. Svakog tjedna Mala scena ugodno je popunjena, a posjetitelje ne sprječavaju ni loše vremenske prlike. Uz zabavan program i ugodno druženje posjetitelje očekuju i brojna iznenađenja – male nagrade svakog ponedjeljka, a one najvjernije očekuju karte za koncerte, putovanja i još mnogo toga. Uz dobru svirku, dijele se i „Priče za ponijeti“, kratke priče mladih hrvatskih književnika. Osim toga, na Kabini se mogu naći besplatne kave, čajevi, sokovi i grickalice, a ulaz je, naravno, slobodan. Program počinje u 20 sati.

Za Kabinu se mogu prijaviti svi umjetnici, slikari, glazbenici i filmaši koji žele svoj rad predstaviti karlovačkoj publici. Prednost imaju izvođači od 15 do 35 godina koji nisu postigli neki komercijalni uspjeh.
Zainteresirani se mogu prijaviti putem maila na adresu: kabina.org@gmail.com

KAbinu organizira Studio 8 – udruga za promicanje nezavisne kulture i aktivnosti mladih, u partnerstvu s udrugama Carpe Diem i Izvan Fokusa.

Kroz KAbinu Karlovac je konačno dobio redoviti klupski program koji će se i ove sezone odvijati sve do kraja travnja.
Barbara Ravbar


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*