Kiper: Opet sam jak

hemendexU novom paketu iz Geenger records krije se četiri izdanja od kojih prvo na preslušavanje dolazi izdanje zagrebačkih rock pankera Kiper pod nazivom Opet sam jak.

Treba priznati da logo benda obećava nešto u stilu thrasherije 80-ih koja se, po svemu sudeći, posljednjih godina sve više vraća na mala vrata.
Na žalost prvi song Slušam kako dišeš više podsjeća na rockerskije izdanje Kino-kluba. Vokalno podsjećaju kad-kad na Kawasaki 3P koji senaslanja na stare Kojote. Tako mlad nastavlja rokijanje u stilu koji je bio vrlo popularan negdje u vrijeme kad je rat tutnjao ovim krajevima. Nije jasno što ova četvorka želi i na koju publiku cilja jer čini se da je to za pravovjerne rockere i bajkere premekano, a za teenagere koji se pale na melodične punk bendiće koji imitiraju poznata imena sa svjetskih top lista, pak, prestarinsko.
Opet sam jak opet podsjeća na K3P uz neki mid-tempo. Definitivno, čini se kako je ovaj uradak baš za one kojima nedostaju Kojoti, no pitanje koliko takav saund danas ima publike.
100% siguran može možda izazvati i lagano pocupkivanje pa čak i naguravanje u prvim redovima kad će bend zasvirati kao predgrupa Partibrejkersima. O-la-la, refren bi rado mogli zapjevati i pokoji ljubitelj OIpunka samo kad bi takvi preživjeli melodične dijelove.
Sva sreća da CD donosi svega pet songova pa Samo jednu noć zaokružuje pravu mjeru ovog EP-a. Najbolji dio Kiperovog Opet sam jak materijala je upravo ime benda, logo i naslovnica što se može i provjeriti, besplatno downloadati a preporuča se ipak i kupovinu materijala na http://kiperband.com/album/opet-sam-jak


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*