KULTURA PRIJE: “Zvuk Londona u Karlovcu” (br.13)

Nakon nekoliko partyja sa domaćim zvijezdama SUB-ovci u Karlovcu doveli veliko ime svjetske underground tech-house scene.

U subotu, 09.03.2001., održan je house party na jednoj od malobrojnih karlovačkih lokacija, starom gradu Dubovcu. Što se tiče odabira spomenute lokacije, jedina bi se primjedba odnosilana neiskorišten prostor atrija dvorca, u kojem bi se, da je temperatura dopustila, atraktivnost ovog događaja više došla do izražaja. Ipak, važno je istaknuti da niti iznimna gužva, niti zagušljivost u pomalo kalustrofobičnoj unutrašnjosti dvorca nisu spriječili house-ekipu da uživa u vrhunskom nastupu Davea Mothersolea. Broj ulaznica bio je ograničen na tristo, a iako su se mnogobrojni danima prije partyja žalili na cijenu ulaznice, Mothersole je uspio okupiti impresivan broj znatiželjnika željnih dobre muzike. Zanimljivo je još spomenuti da su mnogobrojni gosti iz Zagreba koju su došli poslušati Mothersolea, navikli na visoke cijene u zagrebačkim klubovima, bili oduševljeni cijenama i ljubaznim i na šalu spremnim konobarima. Dave Mothersole, jedan od najcjenjinijih i najpriznatijih DJ-a uopće, inače resident DJ u londonskom “Ministry of sound”, stigao je u kasnim popodnevnim satima na zagrebački aerodrom, od kug su ga SUB-ovci prebacili do Karlovca, gdje su počele i psihičke pripreme za zabavu. Party je započeo oko 23:00, a do 01:30, kada je Mothersole započeo sa svojim setom, publiku je zagrijavao DJ Quest. Quest je dobro oradio svoj zadatak, pa se već na prve zvukove londonskog majstora euforija snažno osjetila u zraku. Važno je također naglasiti kvalitetu razglasa, koja je Mothersoleu omogućila efektnu i tehnički zadovoljavajuću izvedbu. Tristotinjak je posjetitelja imalo prilike uživati u ovoj vrhunskoj glazbenoj poslastici puna četiri sata, točnije od 05:30, kada su se iznenadno upalila svjetla i time označila završetak ove dugo očekivane večeri.

Ipa, oni najuporniji, kojih nije bilo baš malo, uputili su se na after-party u nedavno otvoreni caffe-bar. Druženje se tako nastavilo u intimnijoj atmosferi, uz glazbeni set koji su odsvirali Labosh i Spring, česti gosti na karlovačkim partyjima.

Londonski DJ je zadovoljan odazivom i reakcijama publike, a posebno je itaknuo ljubaznost i trud organizatora. Dave je također naglasio svoje oduševljenje Karlovcem te ljudima koje je ovdje upoznao i s kojima se sprijateljio, jer naime, ovo nije njegov prvi posjet našem gradu. Zbog svega toga najavio je svoj ponovni dolazak u Hrvatsku za svibanj, kada će gostovati u zagrebačkom “OTV klubu”.

Organizatori su također, kako saznajemo, iznimno zadovoljni odazivom publike, po čijim je reakcijama bilo lako zaključiti da će ovo gostovanje biti zapamćeno kao jedan od kvalitetnijih glazbenih događaja ove vrste u posljednje vrijeme, i to ne samo u Karlovcu, nego i u Hrvatskoj uopće.

Piše: Tina Glodić, PLAN.et magazin, god. IV., br. 13., lipanj 2002. str.16.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*