Kvalitetni disko bend šuma: Vulva meksikana…

Pa što je ovo, zapitati će se površni poznavatelji jednog od najboljih puležanskih izvoznih proizvoda, kraljeva disko treša, opanaka, brejk densa, švargle i gondole kad prvi puta čuje novo izdanje Kvalitetnog disko benda šuma.

KDBŠ je side-projekt ekipe iz Pasmatersa i već čitav niz godina rasveseljava ekipu iz Podzemlja Rojca, ali i sladokusce i kužatore iz ostatka bivše države.
Na novom uradku ekipa odlazi korak dalje, bacaju rukavicu u lice latino-ljubavnicima i mariachi svircima, a već na drugoj stvari kreće opaki disko/tehno/lunapark dens allaround. Zaboravite Gangam Style jer KDBŠ zna napraviti hit (istina da to ne kuže producenti i menađeri) začudnog naslova Olakotne busenjare.
Ploča se vrti, a i disko kugla u istom smjeru In de klozet. Svakako dajte si vremena i provjerite ovaj KDBŠ, iako nema svevremenske hitove kao neki raniji CD-ovi, Vulva Meksikana ima onu notu, nekad se to zvalo konceptualnom pločom.
Slatka tajna se nalazi na križanju Colonije i Prodigya se neprekidnim pumpajućim disko beatom. Mračnjak je to pravi.
Na pola puta stiže još jedan izlet u tradicionalne zvuke, ovaj puta u istočnjački melos s Rapsodijom slinave ruže. U narodnjačkom disko tonu ostaju s hitom Tu smo ako treba. Gdje Brkovi spajaju heavy punk s narodnjacima KDBŠ vješto spajaju Bee Gees i narodnjačko zavijanje.
Da se ne bi umorili dolazi nova killer verzija poznatog songa Samo nebo zna. Prema kraju atmosfera se stišava laganim reggae songom Dok čitam budi moj život i akapelom Dani.
Veseli saznanje da se KDBŠ nisu umorili pa su i ove godine na vrijeme izbacili disko-shaker koji je legao taman do praznika. Nezaobilazan materijal svakog novogodišnjeg partija koji imalo drži do sebe. Koleđice na bijele čarape i u disko. 10/10


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*