LED FEST 8 – festival moderne elektroničke glazbe i vizualnih umjetnosti

LED festival karlovac elektonika techno drum and bass30.6. – 4.7.2015. Stari grad Dubovac, plato ispred Spomenika žrtvama fašizma, Mala scena Hrvatskog doma //
Osmi LED fest uključuje glazbenu večer moderne elektroničke glazbe, A/V nastup space rock grupe Lizards Exist i radionicu izrade difuzora.

PROGRAM

UTORAK 30.06.
MALA SCENA HRVATSKOG DOMA
18.00 – 00.00 h // UPAD: 0 KN

RADIONICA
Dinko Filipović poznatiji kao Kodin, vodit će radionicu izrade audio difuzora kojima će se smanjiti odjek u dijelu frekvencijskog spektra unutar Male scene Hrvatskog doma. Difuzori su jednostavni za izradu, a njihov učinak je vrlo solidan.

ČETVRTAK 02.07.
Plato ispred SPOMENIKA ŽRTAVA FAŠIZMA
20.00 – 00.00 h // UPAD: 0 KN

A/V DOGAĐANJE
Na platou ispred Spomenika žrtava fašizma, nastupit će karlovačko-zagrebački space rock bend Lizards Exist u suradnji s Josipom Majstorović Kaipr iz Pranaya designa koji će lampama vlastitog dizajna i izrade stvoriti poseban ambijent na platou.
Bend izvodi vintage space zvukove i glazbu u originalnom obliku na vintage opremi. Ljubitelji su zvuka kasnih 60.-ih i početka 70.-ih, razdoblja kada su ljudi svirali zbog glazbe, kvaliteta je bila standard, oprema je davala topliji zvuk, a podrška je bila ogromna.

SUBOTA 04.07.
STARI GRAD DUBOVAC
22.00 – 06.00 h // UPAD: 50 KN

Priča oko LED festa proteklih osam godina odvijala se u razrušenom hotelu Korana, poligonu Kinološkog kluba i Starom gradu Dubovac. Ove godine na LED festu se spajaju programi glazbenih večeri elektroničke glazbe koji uključuju cjelokupnu LED postavu uz strane goste techno & drum&bass scene na 2 floora.
Središnje ime je Marko Nastić, jedan od najpoznatijih srpskih techno DJ-a, a uz njega tu su i Pete Dux iz renomirane zagrebačke UES organizacije, Fa11out iz Tuzle, Kula iz Vukovara, What the Funk iz Zagreba, te domaćini Omen, Vedran Božić, Beat Svega, Tekitoka i Kodin. Vizualni dio potpisuje Kodin.

lineup
MARKO NASTIĆ (Sake & Vinyl only / AMA) [BG] [SRB]
PETE DUX (UES) [ZG] [CRO]
OMEN [DR] [CRO]
VEDRAN BOŽIĆ (LED / pLEDsnjak) [KA] [CRO]
BEAT SVEGA (LED / Beat Svega / Crni Petak / Techno Ausgang) [KA] [CRO]
vizual – KODIN

FA11OUT (Bad Taste Rec.) [TZ] [BiH]
KULA (VuBass / Dirty Beatz) [VU] [CRO]
WHAT THE FUNK (Break-Fast Audio / Global Energy Rec. / KULT) [ZG] [CRO]
TEKITOKA (LED / Dirty Beatz) [KA] [CRO]
KODIN (LED / Mindtech / Close2Death / M.U.D) [KA] [CRO]

LED fest organizira Udruga za poticanje kreativnosti i razvoj nezavisne kulture “Poluga”


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*