LED meets River Festival & Infinity Festival 

01.09.2018. Gradsko kupalište, Karlovac
Glavna večer 11. LED festivala održat će se 1. rujna 2018. u šumici na desnoj obali Korane uz besplatan ulaz i nastupe regionalnih izvođača, DJ Torresa, G.Edda i Omara uz lokalni support.

Na Korani će nastupiti TORRES (BitchBlack, Sticky Fingers / Dubrovnik), G. EDD (Control Music, Silver & Smoke / Sarajevo) i OMAR (Pulse / Sisak). Od lokalnih izvođača moći će se čuti DUJO b2b DOTS i PHILL DAM b2b VEDRAN BOŽIĆ

LED festival započeo je prije nepunih 11 godina, 1. rujna 2007. godine kad je LED kolektiv održao prvi program u sklopu festivala Nepokoreni Grad, u kuglani bivšeg, razrušenog hotela Korana. Već sljedeće godine Karlovac dobiva LED Fest koji se neprekidno održava 11 godina. LED kolektiv u međuvremenu organizira doslovno stotine događanja i ugošćuje jednak broj domaćih i stranih izvođača klubske glazbe.

Nakon 11 godina, prvi LED događaj organizatori žele obilježiti na najbolji mogući način: na isti dan, 1. rujna, organiziraju besplatno, cjelonoćno događanje, u blizini same lokacije gdje je sve počelo.

Izvođači:

TORRES (BitchBlack, Sticky Fingers, Dubrovnik)
Torresova ljubav za plesnom glazbom započela je 1995. godine kada je po prvi puta posjetio berlinski Love Parade. Po povratku kući, pun nadahnuća počeo je sakupljati ploče ubrzo nakon što je dobio svoj prvi set gramofona. Krajem 90-ih počeo je organizirati i nastupati na brojnim after partijima, a ubrzo su ga počeli primjećivati glavni DJ-i i promotori u Hrvatskoj.
Na početku milenija Torres je učvrstio svoj ugled kao profesionalni DJ s projektom United Colors of House, nastupajući uz neke od najboljih domaćih talenata, no želja za većim uspjehom bila je prejaka i tako je rođen projekt BitchBlack. Kroz BitchBlack ugostio je brojne međunarodne DJ-e i producente nakon čega ostvaruje ogroman uspjeh, ne samo kao jedna od najcjenjenijih klupskih večeri u regiji, već i jedna od najvećih hrvatskih agencija za booking i događanja.
Godine 2004. počeo je proizvoditi svoju glazbu uz pomoć dobrog prijatelja i kolege Seraphim Codexa. Ubrzo nakon toga, njihov istančan zvuk i stil primjetili su Our Vision Records & Superacht Muzik nakon čega su uslijedili brojni koncerti i izdanja. U kasnijim godinama, Torres je nastupao u sklopu nekoliko booking agencija, kroz koje je bio u mogućnosti da zaroni dublje u svoje glazbeno putovanje i prenese svoj zvuk klubovima na brojnim događanjima diljem Europe. Paralelno s nastupima Torres nastavlja voditi BitchBlack kao klupsku večer i Dj agenciju sa sjedištem u Dubrovniku.
Njegova vjera u underground glazbu i veliki interes za svježim zvukovima guraju ga da stvara svoj stil i istodobno uživa u izražavanju kroz nečije druge osjećaje.
https://www.facebook.com/torresdbk/

G. EDD (Control Music, Silver & Smoke / Sarajevo)
Edin Gazić poznat kao G.Edd dolazi iz Zenice. Prve kontakte s elektroničkom glazbom imao je u ranom djetinjstvu uz bendove kao što su Prodigy, Chemical Brothers i umjetnike kao što su Fat Boy Slim i Moby. Legendarni album Daft Punk-a, Homework, imao je najveći utjecaj na njegov glazbeni izričaj. Inspiriran prethodno spomenutim albumom, počinje se baviti produkcijom na računalu koristeći FL Studio i Cubase te zajedno s dva prijatelja osniva grupu pod nazivom Cruel Crew. S ogromnom dozom kreativnosti i razvijenim smislom za elektroničku glazbu dobiva pohvale sa svih strana. Uskoro dobiva priliku da se dokaže kao DJ, pridružujući se organizaciji Control Music, gdje koristi svoj prirodni talent i ranije stečena iskustva. Njegov glavni stil je house, koji kombinira s electrom i minimalom, ovisno o okolini u kojoj se nalazi. Godine 2005. osim mnogih nastupa u BiH, po prvi put se vrti u Hrvatskoj. Dugo je vodio i uređivao radio emisiju pod nazivom Stereo Grooves, kroz koju pokušava približiti elektroničku glazbu ljudima oko sebe. Rezident je u klubu Ten u Zenici gdje je bio domaćin nekim od najznačajnijih domaćih i stranih DJ-a. Već nekoliko godina radi na projektu DJ WEST, pod kojim često putuje po cijeloj BiH, a trenutačno radi na svom prvom izdanju i priprema se za ponovno pokretanje radijske emisije Stereo Grooves.
https://www.facebook.com/djG.Edd/
https://soundcloud.com/g-edd

OMAR (Pulse, Sisak)
Zanat je ispekao kao rezident legendarnog klupskog programa “Stereo Studio” i kao pokretač klupskih večeri “Pulse” koje već više od desetljeća organizira u Sisku, gdje se kroz taj projekt brine da mala, ali vrijedna sisačka plesna zajednica dobije kvalitetne plesnjake. Svoj stil bazira na techno/house izričaju, oslanjajući se na svoj razvijeni senzibilitet prema kvalitetnoj glazbi bez obzira na njen predznak. Svirkama uvijek nastoji ispričati priču koja se temelji na muzikalnosti i originalnosti. Obožava male klubove i maratonske setove.
https://www.facebook.com/PulseSisak/

LED meets River Festival & Infinity Festival

DUJO b2b DOTS
PHILL DAM b2b VEDRAN BOŽIĆ
LED je tokom godina razvijao suradnju s mnogim lokalnim izvođačima i sudjelovao u razvoju lokalne elektroničke scene. Kao uvod gostima predstavit će se dva festivala, River Festival iz Generalskog stola i Infinity Festival iz Karlovca. Njihovi stjegonoše zajedno s LED dj-ima po prvi put će pripremiti back to back setove stoga obavezno provjerite kako ove kolaboracije zvuče “u živo”.
https://www.facebook.com/riverparkfestival/
https://www.facebook.com/udrugainfinitum/

UPUTE za dolazak

Parkiralište se nalazi ispred hotela Korana (Koransko šetalište 6) i iza Hrvatskog doma (Frana Kurelca 4). Koranu prelazite pješice preko pontonskog mosta (https://goo.gl/maps/yQPntALyR9q) nakon čega dolazite do same lokacije.

Večeri uz rijeku mogu biti hladnije pa se preporuča toplija odjeća.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*