Lost Theory festival 2013. – program i satnica

14. – 19.08. Deringaj (kod Gračaca)
Ovogodišnji Lost Theory festival predstavlja satnicu i bogati program dodanih sadržaja: kina na otvorenom, performansa, radionica i predavanja na teme iz alternativnih područja života.

Kamp se otvara dva dana prije službenog otvorenja festivalskih vrata za posjetitelje, u ponedjeljak 12. kolovoza u 10:00. Na području kampa postavljeni su različiti štandovi i restorani, te dub stage na kojemu pre-party počinje 13. kolovoza od 10:00 do 17:00.
Isti dan je rezerviran i za posjete lokalnog stanovništva, te je za njih pripremljen poseban večernji program kako bi se pobliže upoznali sa radom i vizijom festivala.

Program radionica u kampu počinje 14. kolovoza od 10:00 s Ashtanga Yogom, a vrata festivala otvaraju se u 14:00 sati. Ceremonija otvaranja i glazbeni program počinju u 21:00 na glavnoj (psy) pozornici, a predvodi ga Eat Static uz koreografiju cirkusa Hoka Hey.

Svaki dan u vremenu od 17:00 do 20:00 je mali predah od glazbe, a za to vrijeme možete pogledati cirkuske predstave i naučiti žonglirati.

Oni koji se žele potpuno opustiti mogu to učiniti u “Healing gardenu” gdje se može naučiti različite tehnike iscjeljivanja. Smijeh yoga, ashtanga yoga, iscjeljivanje glasom, zvukom i kristalima samo su neke od tema…

U kinu na otvorenom svaki dan do 20:00 se održavaju predavanja. Jaman Tree, dugogodišnji aktivist za očuvanje planeta Zemlje držati će predavanje na temu permakulture, demokracije hrane, duboke ekologije i globalizacije. Između ostalog, polaznici predavanja mogu naučiti tehnike vrtlarenja kojima se stvaraju jednostavni sistemi uzgoja hrane. Slično ovome je i predavanje o uzgoju gljiva u vlastitom vrtu, i tema “Hrana bez karme”.
Od 20:00 u kinu počinju projekcije dokumentarnih i art filmova, a Tabor film festival je i ove godine odabrao najbolje kratke filmove, koje možete pogledati u petak i subotu.

Festivalski program završava u ponedjeljak 19.kolovoza u 12:00, a nakon toga je after party u kampu.

Pretprodaja festivalskih ulaznica po cijeni od 750 kuna produžena je do 10. kolovoza, dok se vikend ulaznicu može kupiti po cijeni od 525 kuna. Vikend ulaznice vrijede od petka 18. kolovoza od 18:00 do kraja festivala.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*