Martina Topley Bird na T-Mobile stageu

T-Mobile INmusic festival22./23.06. Otok hrvatske mladeži, Jarun, Zagreb
Listi izvođacč na ovogodišnjem InMusicu pridružuje se britanska trip-hop pjevačica Martina Topley Bird, poznata po suranji s Trickyjem.
Osim kralja trip-hopa, gospođica Topley u svojoj karijeri surađivala je s drugim poznatim glazbenicima kao što su David Holmes, Danger Mouse, Gorillaz, Diplo, Massive Attack…

Martina Topley Bird rođena je 1975. godine u Londonu. Stječe popularnost kao trickyjev prateći vokal na prvijencu „ Maxinquaye“ (1995.), a uspješnu suradnju s Trickyjem nastavlja i na njegovim sljedećim albumima „Nearly God“ (1996.), „Pre-Millennium Tension“ (1996.) i „Angels with Dirty Faces“ (1998.), nakon čega započinje solo karijeru. Debitantski album „Quixotic“ izdaje 2003. godine, a album dobiva pozitivne kritike i biva nominiran za Mercury Prize te godinu dana kasnije reizdan pod nazivom „Anything“. Svoj drugi album „The Blue God“, čiju produkciju potpisuje Danger Mouse (Brian Burton – Gnarls Barkley), izdaje 2008. godine.

Uz nastupanje s Massive Attackom na njihovoj posljednjoj turneji, Martina Topley Bird surađuje s bristolskim dvojcem i na njihovom najnovijem albumu „Heligoland“ kojeg su izdali početkom godine, a kojeg će predstaviti i u Zagrebu.

više o ovogodišnjem T-Mobile InMusicu


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*