Ministarstvo u Tvornici!

07.06. TvornicA Zagreb
Grupa Ministry dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture, u srijedu, 7. lipnja, na svoj premijerni hrvatski nastup.

Ministry su osnovani 1981. u Chicagu i u najranijoj fazi djelovali kao new wave synthpop bend čiji je debut “With Sympathy” čak ušao u gornji dom Billboardove ljestvice. No, već s drugim izdanjem, “Twitch”iz 1986., a pogotovo albumom “The Land Of Rape And Honey” Al Jourgensen, osnivač, glavni autor i do danas jedini stalni član, napravio je krucijalan zaokret prema zvuku po kojem je ušao u glazbenu povijest.
Globalni proboj bend je doživio epohalnim albumom “Psalm 69: The Way To Succeed And The Way To Suck Eggs” 1992. koji se, nošen briljantnim singlom “Jesus Built My Hotrod”, smatra najznačajnijim izdanjem industrial glazbe uopće. “Psalm” je prodan u nakladi od 2 milijuna primjeraka!

Tijekom nekoliko desetljeća kroz grupu je prošlo dosta glazbenika, ali jedina konstanta je Al Jourgensen životopisni frontman i jedna od najlegendarnijih figura alternativne scene 90tih. Činjenica da je Al i dalje živ čudi svakog povjesničara glazbene industrije. Naime, Uncle Al je više puta proglašavan bilo mrtvim ili nestalim, u klinikama za liječenje od ovisnosti proveo je dobar dio svoje bogate karijere, a početkom 2001. skoro mu je amputirana ruka zbog ugriza pauka. Ipak, Al je, uz krojenje kompletnog glazbenog žanra uspješno surađivo s mnogim glazbenicima, oformio još nekoliko uspješnih bendova (Revolting Cocks, Lard…), brojnim obradama pokazao širinu glazbenog znanja, a uspio je čak uloviti i nominaciju za Grammyja.
Nakon što se nekako u poplavi novih bendova i stilova zbaoravilo na njih, Ministry 2016. godine izbaciju odličan album Rio Grande Blood na kome Alien surađuje s Tommy Victorom iz Pronga i Paul Ravenom iz Killing Joke. Ovim radom bend odlazi u ekstremnije thrash metal vode, a mnogi ih stavjaju na mjesto posrnulih teškaša Slayer. Svojevrsni nastavak Rio Grande bio je The Last Sucker koji izlazi već 2007. godine. Mjesec dana nakon izlaska albuma umire Paul Revan a Ministry pauziraju sve do 2012. godine kad izlazi Relapse.
Po izlaženju ovog albuma bend opet doživljava teške trenutke – novi gitarist Mike Scaccia umira na stageu za vrijeme nastupa sa svojim drugim bendom Rigor Mortis.

Ministry 2013. objavljuju svoj posljednji studijski album From Beer To Eternity. Materijal posvećen preminulom gitaristi Mikeu Scacciju trebao je biti posjednji u karijeri ovih industrial divova, ali možda Al ponovo promjeni mišljenje.

Nastup u Tvornici 07. lipnja bit će im prvo pojavljivanje pred hrvatskom publikom

Ulaznice su u prodaji od utorka, 14. veljače. Od Dana zaljubljenih do 2. travnja iznosit će 130 kn, od 3. travnja do 6. lipnja 150 kn, a na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 170 kn.

Službena prodajna mjesta
•Dirty old shop, Tratinska 18
•Rockmark, Berislavićeva 13
•Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
•Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*