Muzikfantastique zagrobni Halloween weekend

muzik fantastique moje tvoje naše31.10.2011. tvornica, zagreb
Muzik Fantastique organizira “Gute nacht Berlin – eine kleine off muzak”/Zagrobni halloween weekend.

Na novom MuzikFantastique događanju nastupaju Zagrob (hr) i dj Born in june (a.k.a. Ivan Krželj).

Uz glazbeni program goste očekuje projekcija kultnog horor filma “Häxan witchcraft through the ages” iz 1922. godine.

mali pogon / 22h
ulaznice 25kn (uz pozivnicu ulaz 10kn)

Zagrob (hr)
iza tmurnog imena Zagrob, krije se Dražen Kuljiš – svestrani mladi umjetnik i stvaratelj zastrašujuće crno-humorne glazbe koja pomiruje ovozemaljski i – kako mu ime nalaže – zagrobni svijet.
Ime zagrob prvi put se pojavljuje 2006. godine. Smrt kao njegov omiljeni lajtmotiv, protkana je romantikom i patinom “lahke zemljice”, u zagrljaju koje autor voli zarobljavati i mučiti svoj auditorij.
Čuveni demonstrativni uradak “Zagrob” objavljen iste godine, predstavljen je ekskluzivnim izvedbama po underground klubovima u regiji (Zagreb, Sisak, Beograd). krajem 2006. godine, u prostoru zagrebačke Močvare, uživo je izveden i kontroverzni album “Vječni stan”. Ovaj konkretni uradak jasnije je definirao Zagrob kao entitet koji se konstantno transformira kroz konceptualno istraživanje zvuka u maniri post-mortemskog stanja duha i tijela.
2007. godine Draženu se pridružuje Karla Lulić, koja je svojim stihovima i glasom doprinijela atmosferi u singlu “le soleil noir”.
Nakon četiri godine počivanja u miru, Zagrob objavljuje svoj “Vječni stan” za čuvenog francuskog izdavača Athanor, specijaliziranog za opskurnu ritualnu glazbu. Datum objave albuma je točno u ponoć 1. 11. 2011., kada će u prostoru Tvornice kulture Zagrob još jednom izaći iz mrtvih i predstaviti svoj “vječni stan”, te time najaviti izlazak albuma.

http://zagrob.webs.com/

http://www.muzikfantastique.com/


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*