Nepokoreni grad predstavlja filmove s DORF-a 2012.

dorf201226.06. 21 sat MODS, Karlovac
Festival dokumentarnih glazbenih filmova obuhvaća projekcije domaćih i dokumentarnih filmova vezanih na ovaj ili onaj način za glazbu.

Uz projekcije festival uključuje raznolik off-program: koncerte, izložbe plakata, glazbene radionice itd.

Ove godine projekcije možete pogledati u caffe baru Mods u Radićevoj ulici, u utorak 26.06. s početkom u 21 sat.

prikazani će biti filmovi:

Fanzini s Marsa
Fanzini su nekad bili jedini izvor informacija za žedne uši, dok su danas u statusu fetišistički kolekcionarske literature.Film Fanzini s Marsa je strastvena posveta srpskom underground DIY vremenu izrade malih tiskanih remek-djela, podsjetnik starijima i – možda – ideja mlađima. Bilo bi zanimljivo vidjeti odgovor HC/punkera iz ostalih republika, bilo je sjajnih i jako važnih fanzina… Film je dobio specijalnu pohvalu žirija na DORF-u 2012.

KUĆA
Nevjerojatno da je ovo hrvatska premijera, 7 godina poslije. Radi se o jednoj od najzanimljivijih ZG-priča, film o Marijanu, zanimljivom i kontroverznom vlasniku prostorija u kojima su 90-ih svirali valjda 90% ZG-bendova. Nostalgična priča koja je nekako prošla ispod radara, ali evo prilika za povratak u 90-te, na Mirogoj i sjajno svjedočanstvo velike ljubavi prema glazbi i običnim ljudima.

CROSSOVERS
Crossovers je proizvod prošlogodišnje radionice na Festivalu evropskog filma Palić. Radi se o omnibusu koji je snimilo 10 studenata, pod vodstvom iskusnih Davida Kleijwegta (Nizozemska) i Uli M.Schueppel. Pet parova napravilo je 5 priča o odnosu prema filmu i glazbi izvođača u programu palićkog festivala. Prošlo ljeto tamo su bili – Mick Harvey (ex Bad Seeds), Damo Suzuki (ex-Can), Jaki Liebezeit (ex-Can) i Burnt Friedman (Flanger), Bilk i Jarboli.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*