NT WAVE Between Notes + OTOMPOTOM = Utorak

medika dubstep party pistolero15.10. od 21h – AKC Medika (Otompotom prostor u dvorištu)
U najmanji zagrebački klub (u dvorištu Medike) u goste dolazi gitarist i producent Valent Samardžija sa svojim projektom NT Wave Between Notes u kojem se predstavlja kao solo izvođač.

Riječ je o nekonvencionalnom tretiranju konvencionalnog instrumenta, u ovome slučaju gitare. Putem neobično pospajanih pedala, te uređaja u obući, nastaje glazba koja se prelijeva iz otvorenih širokih stereo ambijentala, do usko definiranih plesnih gruvova sa mantričnim elementima. Zvučni rezultati nisu potpuno predvidivi, pa se uz dobro raspoloženu publiku koncert ponekad pretvara u techno party. Obzirom da slušatelji dolaze s prethodnim iskustvom slušanja stilski različitog, ali prirodom ovoga instrumenta, poznatog i uobičajenog gitarističkog zvuka, jedan od čestih komentara nakon slušanja je „jedna slika, drugi ton“ jer ono što publika čuje i doživi teško je povezati s očekivanim zvukom jednoga od najpopularnijih instrumenata.

Valent Samardžija a.k.a. NT Wave surađivao je posljednjih 20 godina na projektima koji proizvode kvalitetnu glazbu, žanrova od fusiona (Con Fusion), future jazza (Kontrapunkt), etno electro (LessThanAMinute), electro live (Tobogan), dnb (Generation81), … Član je electro performers tima Beat Busters, koji se bave inovacijama u području nastajanja glazbe uživo na neobičnim predmetima, i elektroničkim spravama. Suosnivač je udruge ViBRa koja se već godinama ističe u svim domenama glazbe, od produkcije glazbe, do zalaganja za veću prisutnost kvalitetne domaće glazbe u domaćim medijima i u promociji Hrvatske u svijetu. Neki od projekata su MIMO i Beat Manifest.

Upad u predprodaji jednu kunu, a na dan koncerta kunu.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*