Objavljena publikacija o provedbi politika za mlade

publikacija o provedbi politika za mladeObjavljena je publikacija o provedbi politika za mlade u  pet hrvatskih županija. Publikacija je izdana u okviru projekta Demokracija za 5.

U izradi publikacije sudjelovale su grupe mladih ljudi iz pet hrvatskih županija odnosno gradova: Istarske i Varaždinske županije, te gradova Karlovca, Osijeka i Vukovara.

Publikacija „Demokracija za 5” nastala je s ciljem davanja mogućnosti mladim ljudima da komentiraju trenutačno stanje politike za mlade u svojim lokalnim zajednicama te pruže razrađene i uvjerljive razloge za eventualnu modifikaciju njezine provedbe. Uoči procesa prikupljanja materijala objavljenih u publikaciji autori su dobili informacije o europskoj dimenziji razvoja politike za mlade. Publikacija započinje tekstom u kojem se autorice pitaju je li strukturni dijalog u Istarskoj županiji moguć.
Zatim slijede tekstovi o ulozi Savjeta mladih u gradu Vukovaru, praćenju provedbe Gradskog programa za mlade grada Karlovca te potrebi osnivanja tijela za koordinaciju i provedbu politike za mlade u Varaždinskoj županiji i gradu Osijeku.
Tekstovi jasno odražavaju usmjerenost autora javnom zagovaranju kvalitetne i transparentne izrade, provedbe, praćenja provedbe i vrednovanja lokalnih politika za mlade temeljenih na europskim standardima njezina razvoja.

 

publikacija se može downloadti OVDJE


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*