Osnovan Savez udruga KAoperativa

KAOP2013_banner450Organizacije­-članice mreže KAoperativa krajem prošle godine osnovale su Savez udruga Kaoperativa, koji je službeno registriran 13. travnja ove godine.

Aktivnosti Saveza usmjerene su prvenstveno na poboljšanje uvjeta za rad na području nezavisne kulture u Karlovcu i Karlovačkoj županiji. Namjera KAoperative je nastaviti s razvojem suradnje s jedinicama lokalne i regionalne samouprave, gradskim ustanovama i tvrtkama na području svoje djelatnosti, a osobito pri osnivanju, razvoju i zajedničkom upravljanju karlovačkog društveno­kulturnog centra. Savez je otvoren za sve zainteresirane organizacije koje zadovoljavaju zakonske uvjete i prihvaćaju ciljeve Saveza, a više informacija o pristupanju i uključivanju u rad Saveza može se dobiti putem elektronske pošte kaoperativa@gmail.com.

Mreža udruga je partner Gradu Karlovcu u pilot­programu Prostori sudjelovanja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kojem je glavni cilj osigurati potrebne preduvjete za pokretanje društveno­kulturnog centra u zgradi Hrvatskog doma. Po tom pitanju provedeno je već više savjetovanja, radionica, tribina, javnih rasprava, okruglih stolova i istraživanja na kojima su zajednički sudjelovali i radili predstavnici Grada Karlovca, KAoperative i građana Karlovca. KAoperativci pzaju građane da se uključe u njihove iduće aktivnosti.

O sudjelovanju u projektu društveno­kulturnog centra snimljena je i emisija na Trend radiju i Tv4r u kojoj je gostovao koordinator mreže KAoperativa Domagoj Šavor. Emisiju možete pogledati na sljedećem linku https://youtu.be/7o5XO­kGh1s


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*