Otvorenje izložbe Art reloaded

25.04. galerija “SIVA”, AKC Medika
Galerija “SIVA” ugostiti će izložbu umjetnice Martine Banožić pod naslovom “Art reloaded”.

Kako bi izgledala dijela Fride Kahlo ili Van Gogha da su nastala primjerice danas, kad su tradicionalne tehnike zamijenjene računalnim grafičkim programima?
Radovima pod nazivom „Art Reloaded“ bavila se interpretacijom poznatih likovnih dijela u suvremenom okruženju.

Serija radova je digitalni kolaž eksperimentalnih crteža i grafika autorice spojen sa likovnim klasicima čiji krajnji rezultat varira od slike do slike čime se stvaraju nove forme te asocirajući na pop art donose pomalo ironično shvaćanje na dobro nam poznata dijela.

Biografija Martine Banožić počinje 1988. godine u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu. Završeno osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje nastavlja na akademskoj razini upisujući Teksilno – tehnološki fakultet s akcentom na profesiju u industrijskom dizajnu teksila i odjeće; čiji logičan slijed vidi u magiseriju modula Kositimografije. Uz vrlo interesantu vertikalu koju pruža akademska edukacija, njeni interesi se šire horizontalno te dotiću tipografiju, vizualne komunikacije, arhitekturu i likovnu umjetnost. Kao svoja postignuća navodi sudjelovanje na međunarodnim i prestižnim sajmovima kao što su zagrebački ‘Dan D’, nizozemski ‘open: out put’ i slovenski festival vizualnih komunikacija ‘Magdalena’. Područje rada se proteže od grafičkog dizajna do dizajna tekstila i digitalnog kolaža, što se često spaja u jedan rad.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*