Ozalj: Festival dokumentarnog rock filma #10

11-13.8. Ozalj
Deseto izdanje Festivala dokumentarnog rock filma – DORF održava se ove godine od 11 do 13.8. i u Ozlju i to na više lokacija. Posjetitelje očekuju premijerne projekcije filmova, promocija knjige, promocija i radionica stripa, radionica radijskog jinglea.

Program počinje 11.8. promocijom novog strip albuma ozaljskog strip autora Josipa Stupića „Čarobnjak iz Ozlja 3“ i promocijom rada udruge Tehno Oz, koji će održati radionicu izrade radijskog jinglea.
Premijerom filma o radijskoj stanici WFMU „Sex and broadcasting – Film o WFMU“ autora Tim K.Smitha (SAD) otvara se ozaljski dio filmskog programa.
Dan poslije, projekcije filmova „Priča o grupi Eva Braun“ autora Roberta Bukarice (Srbija) i „Congo beat the drum“ Ariela Tagara (Izrael) organizirane su na Gradskom kupalištu Ozalj.
Marko Dješka, Jurica Starešinčić, Maja Duvnjak, Maja Marković, Chloe Roux, Ivan Marušić, Josip Stupić će drugi put ove godine u Ozlju organizirati dvodnevno crtanje stripova.

Drugi dan su na programu projekcije filmova „Senad Sijarić:ABC Shock“, te premijerno prikazivanje eksperimentalnog dokumentarnog filma o indie grupi iz Singapura „OBS – Priča iz Singapura“ autora Dana Koha (Singapur).
U 19 sati organizirana je promocija prve knjige pjesama „Brod u boci“ Arsena Dedića, ovogodišnje seller reizdanje Rock Portala iz Zagreba.

Za glazbeni dio zadužen je DJ Groovy (electronica/lounge/hypno).

10.Festival dokumentarnog rock filma – DORF 2016 u Ozlju organizira Udruga ljubitelja filma ‘Rare’ iz Vinkovaca, uz potporu Grada Ozlja, Turističke zajednice Grada Ozlja i Hrvatskog audiovizualnog centra.

www.filmfestivaldorf.com

DORF PROGRAM 11-13.8. OZALJ

11.8. (četvrtak)
DORF Intro@Humička, Ozalj
OFF DORF@20:00
Promocija stripa „Čarobnjak iz Ozlja 3“ (Josip Stupić)
Udruga Tehno OZ (Ozalj)

DORF PROJEKCIJA@ 21:00
FILM O WFMU/SEX AND BROADCASTING
T: 76′
R: Tim K.Smith (SAD)
P: Tim K. Smith i Caitlin Mae Burke (2014)
http://wfmuthemovie.com/
Trailer https://www.youtube.com/watch?v=oh7b_uHGrtE

…jednostavno..film o WFMU. Najdugovječnijoj i najvažnijoj radio postaji u SAD. Jedinstvena prilika za sve vas koji ih niste još poslušali, a za sve koji znaju o čemu se radi – upoznajte Ken Freedmana i ostale najcool voditelje. Naravno, radi se o proslavi, naravno, i mi obožavamo ovu ekipu i radujemo se što prvi u Hrvatskoj gledamo duhovitu&zabavnu priču o fantastično važnom popkulturnom fenomenu iz New Jerseyja. Hrvatska premijera.

12.8. (petak)
OFF DORF
17:00 Radionica stripova@Gradsko kupalište
19:00 Radionica radijskog jinglea (powered by Tehno OZ)@Humička

DORF PROJEKCIJE @ 21:00, Gradsko kupalište Ozalj
PRIČA O GRUPI EVA BRAUN/The Story Of The Band Eva Braun
T: 79′
R:Robert Bukarica, Srbija
P: StudAVP-Tempus project/Academy of Arts in Novi Sad (2016)

Film prati razvoj grupe Eva Braun – od početka 1990. godine do današnjih dana. Usponi, padovi, sazrijevanje, propuštene prilike izazvane društvenim ili drugim promjenama, uz osobne priče samih članova benda, kojeg su mediji zbog fantastičnog spoja melodije i energije prozvali „Beatlesi iz Bečeja“. Hrvatska premijera.

CONGO BEAT THE DRUM
T: 57′
R:Ariel Tagar (Izrael)
P: Jonathan Doweck (2014)
http://www.congobeatthedrum.com/)/
Trailer https://www.youtube.com/watch?v=RP1sjKM7X14

Kalbata je bio gost nedavno održanog 14.Seasplash festivala. Pogledajte kako su 2 glazbenika iz Tel Aviva otišla na Jamajku snimiti album sa zaboravljenim reggae herojima. Kalbata i Mixmonster u svom studiju u Izraelu snimaju instrumentale, odlaze snimiti vokale na Jamajku i komuniciraju sa zaboravljenim kutcima reggae glazbe iz 70-ih i 80ih.

13.8 (subota)
OFF DORF
17:00 Radionica stripova@Gradsko kupalište Ozalj
19:00 Promocija knjige „Brod u boci“ Arsen Dedic @ Gradsko kupalište Ozalj

DORF PROJEKCIJE @ 21:00, Gradsko kupalište Ozalj
SENAD SIJARIĆ: ABC SHOCK
T: 30′
R:Senad Sijarić, Hrvatska
P: Pulska filmska tvornica (2015)
DIY film o pulskom HC/trash bendu The Shock – čije članove Kića (45), Jana (18), Noela (15) i Kaju (15) – pratimo za vrijeme turneje po Istri, Sloveniji i Švicarskoj. U polusatnom filmu upoznajemo se s ekipom i njihovim životnim stavovima, a uz to doznajemo kako su riješili „međugeneracijski“ jaz…

THE OBS: A SINGAPUR STORY
T: 98′
R:Yeo Siew Hua (Singapur)
P: 13 Little Pictures (2015)
http://obsdocu.sg/

Predstavljamo najvažniju singapursku indie skupinu, The Observatory. Kao iznimno važna diskografija i 15 godišnja karijera upisana u glazbenu povijest Singapura, zaslužili su ovaj eksperimentalni dokumentarni film kojim na DORFu nastavljamo predstavljanje azijske scene i pružamo uvid u neke od najzanimljivijih glazbenih pojava. Redatelj je jedan od autora koji predstavljaju novi val azijske kinematografije, a film je uspješno financiran crowd-fundingom. . Hrvatska premijera.

+ DJ Groovy (electronic/lounge/hypno)


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*