Retrospektive na Pula film festivalu 2017.

15.-22.7.2017. ///
Retrospektiva u povodu 60 godina filmskog rada Antuna Vrdoljaka i Vremeplovom do 1937.

64. Pulski filmski festival ove će godine predstaviti dva kinotečna programa: retrospektivu Antuna Vrdoljaka i Vremeplov sa stranim filmovima snimljenim u Hrvatskoj 1937. godine. Retrospektivom se obilježava 60 godina filmskog rada redatelja koji je na filmu debitirao kao glumac u Nije bilo uzalud Nikole Tanhofera iz 1957. godine. Bit će prikazane četiri ekranizacije hrvatskih književnih djela u Vrdoljakovoj režiji: Mećava (1977) prema drami Pere Budaka, Kiklop (1982)prema romanu Ranka Marinkovića, Glembajevi (1988) prema drami Miroslava Krleže i Karneval,Anđeo i Prah (1990) prema novelama iz zbirke Ruke; Ranka Marinkovića.

U programu Vremeplov, koji je posvećen stranim filmovima i koprodukcijama snimljenim u Hrvatskoj, bit će 80 godina nakon nastanka prikazan njemački film Princeza koralja (1937)
redatelja Victora Jansona s Itom Rinom i Ivanom Petrovićem u glavnim ulogama te glazbom Ive
Tijardovića, snimljen u Splitu, Hvaru i ponajviše na otoku Zlarinu. Prethodit će mu projekcija njemačkog kratkog filma Pjesma Jadrana redatelja Hansa Becka-Gadena s Desom Marović i Mirom Mihovilovićem u glavnim ulogama.

Više o Pula film festivalu


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*