Počinje nova sezona projekta MIMO – Medijski Inventar Muzičkih Originala

nacionalna zaklada5.10. dvorana Gorgona, Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb
Koncertom glazbenih sastava SVEMIR i THE CHWEGER s izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija te video live streaming na nekoliko web stranica i glazbenih portala.započeti će druga MIMO sezona.

MIMO tako predstavlja novu „rundu“ kvalitetne, autentične i originalne glazbe marljivo stvarane mimo etera, sa zadaćom upoznavanja šire javnosti s vlastitim kulturnim bogatstvom i raznolikošću hrvatske glazbene scene.
Glavni cilj MIMO projekta je osigurati vidljivost i kontinuirani razvoj autentičnoga glazbenog stvaralaštva u Hrvatskoj koje uspješno prati europske trendove te je prepoznato i cijenjeno i kod nas i u svijetu.

MIMO je pokrenut je u partnerstvu udruge Vibra, FREE STAGE-a i HRT-a temeljenom na zajedničkim ciljevima i težnjama ka doprinosu pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Grafička škola Zagreb.

Druga sezona MIMO-a drži se i dalje istog koncepta i na svakom koncertu će predstaviti dva izvođača, jednog samostalnog (u nekim slučajevima duo ili trio) i jedan glazbeni sastav. Kako bi publici što bolje predstavili izvođače, voditeljica Jelena Balent će tijekom koncertne stanke ugostiti Željka Mesara, Aleksandra Dragaša i Branka Kostelnika koji će komentirati glazbu koju slušamo, kao i same izvođače i scenu općenito.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*