Počinje Operacija: Grad

operacija grad zagreb prideProgram Zagreb Pridea održavati će se u AKC Medika, a počinje večeras filmskom projekcijom dokumentarnog filma Outrage, nakon čega počinje još jedna Partyicpacija, ovaj put u suradnji s lezbijskim kolektivom Zbeletron.

Početak Operacije:grad 2010 označit će neobična kombinacija svjetlosnih i video instalacija popraćenih koncertom benda zvukbroda. Od 22 sata u Pogonu Jedinstvo posjetitelje očekuje interaktivna instalacija svjetla, uz dvostruku namjenu – kao scenski element za koncert zvukabroda te kao interaktivna instalacija. EL je serija site specific interaktivnih instalacija svjetla, a dosad su izvedene u Galeriji Jogurt 2009. i na Outlook Festivalu 2010. Ova instanca EL serije nazvana je EL Uni, a autor je Ivan Lušičić Liik.

Omoto je prostoru prilagodivi ekran/platno za projekcije konstruirano od plitkih krnjih tetraedara od stiropora koji čine pravilnu mrežu na platnu. Promjenjivost platna koje se svija po stranicama svakog od tetraedara daje mogućnost preoblikovanja i stvaranja nepravilnih trodimenzionalnih konstrukcija koje se zatim oživljava dodatnim presvlačenjem slikom generiranom kroz autorski vvvv patch (fierfau), software za video sintezu. Video teksture generiraju se u realnom vremenu i kontrolira ih ambijentalni zvuk i glazba. Autori su Smp i Vk.

Zvukbroda su Tomislav Domes i Ivan Slipčević, rezidencijalni umjetnici kluba Mama i suosnivači izdavačke kuće slobodne glazbe Egoboo.bits.Svoj zvuk opisuju kao “melodičan deep house, s puno synthesizera i naglašenim bas linijama.

Službeni početak Operacije:grad 2010 dogodit će se u prostoru Medike, od 20 sati uz program Autanje autohomofobnih ormaruša političara, a nastavlja se slušaonicom Air Afrika Night: Prince Shango.
Od 22.30 sata otvara se Zbeletron sezona – u suradnji sa Zagreb Prideom, a u sklopu Operacije:grad, Zbeletronn+Partycipacija podrazumijeva višesatni party. Nastupa Dj Nora Gnom, residentica Zbeletron partyja, Elektropionirke, audio vizualni trio iz BiH te Dj Mayo, rezident DJ festivala fotografije „Organ Vida“ .

Operacija:grad prvog dana održava se i u Močvari gdje počinje program Gipsy Punk Caravan from Mexico to Balkan uz DJ Seru, DJ-icu Lunu Morado i VJ Paora od 22 sata. Radi se uzbudljivoj fešti uz vatreni miks zvukova: ciganskih i balkanskih ritmova, klezmer i sevdah, rumbu, cumbiu, salsu i flamenco, reggae, ska, dub, gipsy, punk, hip hop, reggaeton.

Više o programu

24.09. u 20:00, AKC Medika @ Birtija

Autanje autohomofobnih ormaruša političara: OUTRAGE
24.09. u 22:30, AKC Medika @ Klub

ZbeLetron/Partycipacija

27.09. u 20:00, AKC Medika @ Crvena dvorana
Pobuna u Stonewallu ’69. – zauzimanje grada kao začetak Pride pokreta


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*