Počinju Filmska revija mladeži i Four River Film Festival 2017.

 

12.-16.9.2017. Karlovac
Karlovac će od 12. do 16. rujna postati privremeno središte srednjoškolskog filmskog stvaralaštva. Naime, u utorak, s početkom u 20 sati otvaraju se 22. Filmska revija mladeži i 10. Four River Film Festival.

Tijekom cjelodnevnih programa na više gradskih lokacija održavat će se filmske projekcije, rasprave i radionice uz nezaobilazno druženje mladih i malo starijih filmaša i filmadžija.

Revija i Festival službeno se otvaraju u 20 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom, a nakon svečane ceremonije otvaranja pod vodstvom glumaca Hrvojke Begović i Adriana Pezdirca i radijskog voditelja Frane Domitrovića, uslijedit će projekcija igrano-dokumentarnog filma Kratki Izlet Igora Bezinovića.

Prvi festivalski dan započet će već u jutarnjim satima (10 h) uz projekcije filmova iz programa Najbolje iz dječje filmske kuhinje koji donose najbolja ostvarenja s dosadašnjih Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece.
U 12 sati uslijedit će radionički program za karlovačke osnovnoškolce realiziran u suradnji s Foto danima mladih.
U ranim poslijepodnevnim satima, u 13 sati u GK Zorin dom održat će se debata Snimati nasilje ili reagirati na njega?; riječ je o programu koji se već tradicionalno održava u sklopu dodjeljivanja nagrade Žuta nastava. Nagrada se dodjeljuje autorima filmova iz Hrvatske i svijeta koji svojim temama i pričama najuspješnije i najuvjerljivije osuđuju nasilje. Debata je otovrena za sve sudionike festivala, a organizatori žele da Karlovac i ove godine bude ne samo filmsko središte mladih nego i središte borbe protiv nasilja.
U 17 sati uslijed će druženje ispred GK Zorin dom, uz piknik i speeddating, dok će u 20 sati biti održano svečano otvaranje Revije i Festivala uz Bezinovićev Kratki izlet. Nakon projekcije filma, od 23 sata, slijedi zabavni program uz grupu 4head.

>>>

Film Kratki Izlet je jedan od pobjednika ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala, a nastao je prema motivima iz istoimenog romana Antuna Šoljana. Taj hibrid dokumentarnog filma i fikcije prati Stolu, mladića u kasnim dvadesetima, koji ljeto provodi u Istri tulumareći po festivalima.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*