Pogavranjen: Raspored užasa

Pogavranjeni odlaze u lo-fi. Na tragu rodonačelnika žanra, velikih Dark Throne očito su i zagrebački neo-blekeri sa svojim novim uratkom, Raspored užasa..

Baš se očekivalo i jače drmarenje i masnija produkciju ali su, po svemu sudeći, ljuti Pogavranjeni zaokrenuli u neke čudne vode. Vokal je začudo gotovo razumljiv, ali gitara je baš neka tamburica, ni blizu antologijskom prethodnom albumu. Album je od samog početka na sjecištu legendarnih UBR, Satana Panonskog, Grča i 80s DIY black metala i ni blizu nije nastavak na prethodnu ploču. Što se dogodilo s Pogavranjenima još je nejasno. Čudno je to čudno i nije za svačije uši. Na drugoj stvari Kostrijet tek se nazire bas, a cijelo vrijeme dominira drndava đitrica.
Od ruku britve nastavlja s tom tmurnom balkanskom pričom, a Odron se nadovezuju žestokim petardiranjem od samog početka.
Ploču zatvara epsko Pulsiranje 39 sa svojih gotovo petnaest minutnim tmastim psiho-doomom. Recital kojeg bi se posramio i sam majstor Zoff iz već spomenutih riječkih titana Grč. Slušajte nekoliko puta za redom, možda vam se i svidi, a ako ne, vratite se na prethodni mega uradak Povijest Trovanja koji se i danas često vrti u kasetofonu mog Lamborginija. Da se nije očekivalo djelo koje bi nadmašilo Povijest, ocjena bi bila i veća, ali ovako jedva 5/10.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*