Poziv za sudjelovanje: Stop Motion Scena 2021.

Kinoklub Karlovac i Savez udruga KAoperativa pozivaju sve zainteresirane na kreativnost od kuće i sudjelovanje u prvom karlovačkom festivalu DIY stop animacije „Stop Motion Scena”.

Prošlogodišnja inicijativa „Stop Motion Scena” zbog velikog interesa i odaziva ove godine nastavlja se u formatu festivalskog programa „Stop Motion Scena”!
Kako bi se uključili u natjecateljski program, potrebno je u kućnoj radinosti snimiti kratkometražni animirani film u tehnici stop animacije! (Prošle godine se u okviru pilot programa koristilo aplikaciju Stop Motion Studio aplikaciju koja je besplatna na Google Play Store-u, ali prijavitelji mogu koristiti bilo koji drugi alat)

Prijavitelji i autori filmova nisu tematski ni vremenski ograničeni, a filmove možete prijavljivati individualno ili kao zajedničke radove (kolektiva, razreda, kreativnih grupa i dr). Isprobajte aplikacije i druge dostupne alate kod kuće, producirajte vlastite filmove tehnikom stop animacije i pošaljite na kinoklubkarlovac.info@gmail.com s naslovom e-maila “Stop Motion Scena – prijava” do 30.04.2021.
Video uratke je potrebno poslati u mp4 formatu.
Ukoliko se radi o većoj datoteci koristite WeTransfer ili slične servise za slanje datoteke.
Uz datoteku s videom potrebno je napisati ime i prezime autora, godinu rođenja i adresu.

Predstavnici Kinokluba Karlovac odabrat će najbolje filmove među pristiglim prijavama – autori tri najbolja rada će primiti nagrade i poklon pakete, a svi priznanja za sudjelovanje u festivalskom programu!

*************************

TIPS AND TRICKS

Mobitel ili uređaj koji se koristi za snimanje fiksirajte na površinu pik trakom ili koristite stalak za mobitel, ukoliko ga posjedujete.
Budite kreativni i za set koristite stvari koje već imate kod kuće. Uz sam video, možete poslati i fotografiju svog malog filmskog seta!

Prije slanja videozapisa na mail, skinite ga u mp4 formatu na svoj uređaj. Ako imate problema s korištenjem aplikacije Stop Motion Studio kontaktirajte organizatore koji će pomoći u izvedbi.

Za animiranje koristite Lego kocke, igračke sa zglobovima ili mobilnim elementima, sami napravite figure ili elemente od papira, plastelina i drugih materijala ili animirajte u pijesku ili kolažu. Budite maštoviti i kreativni!

Prvom prilikom (kad dopuste mjere zaštite od pandemije) će za sve sudionike biti organizirano druženje, premijera filmova i stop motion radionica u Urbanom Parku Hrvatskog doma te službena dodjela nagrada!

Projekt se realizira uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva Kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Karlovca.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*