Predizborna debata: Budućnost kulture u Hrvatskoj

gradjani01_15007.09 2016., 10.00 – 13.00 sati, Hrvatski novinarski dom, Perkovčeva ulica 2, Zagreb
Povodom predstojećih parlamentarnih izbora, inicijativa Kulturnjaci 2016 organizira prvu javnu tribinu na koju su pozvani predstavnici političkih stranaka da predstave svoje programe. Tribina će se održati u srijedu, 7. rujna 2016. godine u vremenu od 10.00 do 13.00 sati, u Hrvatskom novinarskom domu, Perkovčeva ulica 2.

Ovom tribinom želise osigurati prostor u kojem će političke stranke i koalicije javnosti predstaviti i međusobno sučeliti svoje političke programe u područjima kulture, medija i civilnog društva. Time se želi doprinijeti da kultura, mediji i civilno društvo dobiju zasluženo mjesto u predizbornim kampanjama i debatama, da se pomaknu s margina interesa političkih stranaka te da se, uz obrazovanje i znanost, istaknu kao bitne teme.

Zbog toga su pozvni predstavnici političkih stranaka i koalicija da izlože svoje programe te da ponude odgovore na pitanja zainteresirane šire i stručne javnosti.

Organizatori se nadaju da ćemo ovom tribinom doprinijeti uspostavljanju standarda političke debate i kritičke diskusije te usmjeriti interes političkih stranaka prema raspravama o kulturi i kulturnoj politici, medijima i civilnom društvu kao važnim društvenim djelatnostima.

Imena sudionika tribine bit će objavljena na Facebook događaju.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*