Prijave na festival nezavisne kulture Nepokoreni grad 2012.

nepokoreni, grad, festival, karlovac hardcore, koncert, Ovogodišnje, sedmo po redu, izdanje festivala nezavisne kulture Nepokoreni grad održava se u Karlovcu od 22. do 28. lipnja.

Dosadašnjih godina organiziran je velik broj domaćih i stranih gostovanja, predstava, performansa, projekcija na kojima su sudjelovali ili bili uključeni umjetnički kolektivi i pojedinci s doslovno svih kontinenata.

a) Nepokoreni Grad vas poziva za sudjelovanje na izložbi i video projekcijama.

Na festivalu možete sudjelovati slanjem fotografija i/ili video uradka koji tematiziraju život u gradu s naglaskom na prenamjenu i drugačiji neiskorištenih gradskih potencijala kao što su nekadašnje i napuštene tvornice, vojarne, stambeni objekti, skladišta…
Uz razglednice festivalska događanja popraćena su i DVD-om s izborom video radova pristiglih na natječaj. Radi se o dokumentarnim, animiranim, kratkim igranim i eksperimentalnim video uradcima u kojima autori daju svoje viđenje života u gradu.
Svake godine festival je popraćen i prigodnom serijom razglednica od prijavljenih fotografija s karlovačkim motivima. Dio objekata koji se našao na razglednicama prvih godina do danas je obnovljen i dobili su novu svrhu, no veći broj zgrada se nalazi u još gorem stanju nego 2006. godine kad je festival pokrenut. Zabrinjava činjenica kako karlovačka nezavisno-kulturnjačka scena i do danas nema adekvatan prostor za provođenje aktivnosti, počevši od prostora za vježbanje do glazbeno-scenskih događanja s izuzetkom izložbenih prostora i manjih dvorana u kojima se održavaju video projekcije.

Podsjećamo: uz profesionalne možete slati fotografije i video uradke snimljene “hendicama”, džepnim fotoaparatima i mobitelima. Od kvalitete važnija je ideja i dokumentaristički karakter uradaka.

Za dodatne informacije obratite se telefonski, mailom ili osobno u Centar za mlade na Gazi, Struga 1, Karlovac.
tel. 047 600 996
fax.047 416 995
mob. 098 325 885
e-mail. nepokorenigrad@nepokorenigrad.info
G.mail: nepokorenigrad@gmail.com
URL. http://nepokorenigrad.info

b) prijava performansa / predstave
Poziv je otvoren za umjetnike, kazališne družine i grupe da prijave performanse, predstave, live actove, radionice i ostale umjetničke programe.
Prednost imaju nezavisne produkcije koje još nisu sudjelovale na festivalu.

U prijavi navedite sljedeće:.

● opis predstave / performansa (ime autora, glumaca, produkcije i kratki info(do 1800 znakova)
● priložite video ako ga imate
● tehnički zahtjevi(oprema i produkcijski uvjeti)
● cijena
● kontakt adresa, telefon, mail i web

c) HANDMADE izložba
Organizatori festivala Nepokoreni grad pozivaju kreativce i hand made majstore/ice koji izrađuju uporabne, ukrasne i slične predmete (nakit, torbice, odjeću i obuću, slike, knjige, ukrasne predmete) da sudjeluju na HAND MADE izložbi. O točnom mjestu i terminu izložbe svi sudionici biti će obavješteni putem maila i/ili telefonski
Kotizacije za sudjelovanje se NE NAPLAĆUJU te se izlagači pozivaju da prijave svoje sudjelovanje na e-mail: domachi@domachi.hr ili tel. 047 600 996.

d) projekt Nepokoreni grad 2012. na putu
Nepokoreni grad se od 2007. godine predstavlja i u drugim gradovima. Segmenti festivala, izložbe, video projekcije, performansi, live nastupi izvođača ili organizacija radionica proteklih godina organizirani su u Dubrovniku, Puli, Križevcima, Rijeci, Zagrebu. U partnerstvu s organizacijama iz Rijeke, Pule i Zagreba kroz platformu Clubture predstaviti ćemo i ove godine dio festivalskog programa.

info: nepokorenigrad@nepokorenigr.info
nepokorenigrad.info


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*